tisdag 17 juli

Viltsmak

Älgkalvbiff

Älgkalvbiff med rotfrukter och svartvinbärssirap 4 portioner 700 g älgkalvbiff2 dl svarta vinbär4 msk socker1 msk balsamvinäger1 stor morot2 palsternacka1/2 rotselleri50 g smörsalt och peppar Värm ugnen till 75 grader. Putsa och bryn köttet. Stek köttet i ugnen till en

Älgroulader

4 portioner 500 g putsat kött av bog i tunna skivor150 cornichons (minigurkor)200 g bacon5 dl viltbuljong3 msk japansk soja1 msk maizenamjölen klick smörsalt och peppar Lägg ut baconskivorna, lägg ut köttet ovanpå. Rulla in minigurkor och fäst med en

Pepparrotskött på älgbog

6 portioner 1 kg älgkött från bog eller högrev2 l vatten1 tsk salt2 lagerblad10 kryddpepparkorn10 vitpepparkorn1 skalad morot1 skalad gul lökTill såsen:1 dl grädde1 dl mjölk5 dl av buljongen från köttkoket1–3 msk riven pepparrotsmör och vetemjöl till redning (eller 2

Kokt rimmad älgbringa

Kokt rimmad älgbringa med rotmos 6–8 port 1,5 kg urbenad rimmad bringa av älg2 lagerblad10 kryddpepparkorn10 vitpepparkorn1 skalad morot1 skalad gul lök Rotmos:1 kg kålrot200 g morötter200 g skalad potatis Saltlag:5 l vatten700 g colorozosalt1/2 dl socker Senapsbuljong:3 dl köttbuljong

Älgköttsoppa med klimp

4 portioner 400 g älgkött1 gul lök1/2 purjolök1 morot1 palsternacka100 g rotselleri250 g skalad potatis1 l viltbuljong2 lagerblad6 kryddpepparkorn10 vitpepparkorn1 tsk timjan1 tsk mejram Klimp:120 g mjöl2 äggsalt1/4 muskot Tärna köttet och blanchera det hastigt och kallspola. Koka sedan köttet

Älgbiff med svampragu

Älgbiff med svampragu och gräddkokta rödbetor 4 personer 700 g putsad älgbiff1 kg blandad svamp2 schalottenlökar250 g färska rödbetor3 dl grädde700 g skalad potatis2 dl viltbuljong2 dl rött vin2 msk soja1 msk maizenamjöl60 g smör200 g broccoli Bryn älgbiffen under

Filé wellington av älg

4 personer 800 g älgfilésalt och peppar300 g champinjoner4 schalottenlökar700–800 g smördeg1 vispat ägg Putsa filén fri från senor. Salta och peppra, bryn den och låt den kallna. Om filén är tjock kan du baka den i ^ugnen på 170

Vildsvinspiccata

Vildsvinspiccata med shiitake, tomatsås och pilaffris 4 portioner 400 g vildsvinskarré eller urbenad kotlettca 1 dl vetemjöl till panering1 tsk saltnågra vrid från pepparkvarnen2 ägg3 dl riven hårdost (parmesan, cheddar eller västerbotten)3–4 dl valfri svamp t ex Shiitake4 schalottenlökar3 kvistar

Helstekt vildsvinskarrè

Helstekt vildsvinskarré med rödlöksmarmelad, bakpotatis och persiljesås 4 personer 800 g vildsvinskarré4 bakpotatisar4 rödlökar1 dl druvjuice1 msk balsamvinäger100 g persilja3 dl grönsaksbuljong75 g smör Nagga potatisarna med en gaffel och lägg dem i en ugnsfast form. Gnid in karrén med

Kokt rimmad vildsvinslägg

Kokt rimmad vildsvinslägg med crèmefraichestuvade grönsaker och senapsbuljong4 personer 4–6 lägg av vildsvin3 gula lökar3 morötter2 palsternackor1 broccoli1 röd paprika1 purjolök1 krm timjan12 kryddpepparkorn4 lagerblad2 msk fransk senap2 dl crème fraiche Saltlag:250 g rimsalt typ colorozo2 l vatten2 msk socker

Senaste nytt

    Senaste från Annonstorget

    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    Hundfaror
    18 saker som är giftiga för hunden
    Jägarnas annonstorg
    Hundar, prylar och jaktmark
    Så blir älgjakten i höst
    Besluten län för län
    Byggtips!
    Så bygger du en hundgård
    Svensk Jakt på Messenger
    Följ oss via Messenger
    För inloggade!
    Bygg ditt eget jakttorn
    Ulf Lindroth
    Svensk Jakts vapen- och skytteredaktör tipsar och testar
    Opinion
    Här förs debatten i Jägarsverige
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga

    Mest läst

      Mina artiklar

      För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

      Samtidigt på JaktPlay

      Heta ämnen på Svenskjakt.se