måndag 15 oktober

Viltsmak

Älgstek med smak av Spanien

1 1/2 kg innan- eller ytterlår2 gula lökar2 vitlöksklyftor3 dl vitt vin3/4 dl rödvinsvinäger1 lagerblad2 röda och 2 gula paprikor8 tomater1 gul lök100 g smörsaltpeppar. Varma grönsaker:1 zucchini1 aubergine1 gul och 1 röd paprika1 grön fänkål6 tomater1 1/2–2 dl olivoljaca

Älgkalvbiff

Älgkalvbiff med rotfrukter och svartvinbärssirap 4 portioner 700 g älgkalvbiff2 dl svarta vinbär4 msk socker1 msk balsamvinäger1 stor morot2 palsternacka1/2 rotselleri50 g smörsalt och peppar Värm ugnen till 75 grader. Putsa och bryn köttet. Stek köttet i ugnen till en

Älgroulader

4 portioner 500 g putsat kött av bog i tunna skivor150 cornichons (minigurkor)200 g bacon5 dl viltbuljong3 msk japansk soja1 msk maizenamjölen klick smörsalt och peppar Lägg ut baconskivorna, lägg ut köttet ovanpå. Rulla in minigurkor och fäst med en

Pepparrotskött på älgbog

6 portioner 1 kg älgkött från bog eller högrev2 l vatten1 tsk salt2 lagerblad10 kryddpepparkorn10 vitpepparkorn1 skalad morot1 skalad gul lökTill såsen:1 dl grädde1 dl mjölk5 dl av buljongen från köttkoket1–3 msk riven pepparrotsmör och vetemjöl till redning (eller 2

Kokt rimmad älgbringa

Kokt rimmad älgbringa med rotmos 6–8 port 1,5 kg urbenad rimmad bringa av älg2 lagerblad10 kryddpepparkorn10 vitpepparkorn1 skalad morot1 skalad gul lök Rotmos:1 kg kålrot200 g morötter200 g skalad potatis Saltlag:5 l vatten700 g colorozosalt1/2 dl socker Senapsbuljong:3 dl köttbuljong

Älgköttsoppa med klimp

4 portioner 400 g älgkött1 gul lök1/2 purjolök1 morot1 palsternacka100 g rotselleri250 g skalad potatis1 l viltbuljong2 lagerblad6 kryddpepparkorn10 vitpepparkorn1 tsk timjan1 tsk mejram Klimp:120 g mjöl2 äggsalt1/4 muskot Tärna köttet och blanchera det hastigt och kallspola. Koka sedan köttet

Älgbiff med svampragu

Älgbiff med svampragu och gräddkokta rödbetor 4 personer 700 g putsad älgbiff1 kg blandad svamp2 schalottenlökar250 g färska rödbetor3 dl grädde700 g skalad potatis2 dl viltbuljong2 dl rött vin2 msk soja1 msk maizenamjöl60 g smör200 g broccoli Bryn älgbiffen under

Filé wellington av älg

4 personer 800 g älgfilésalt och peppar300 g champinjoner4 schalottenlökar700–800 g smördeg1 vispat ägg Putsa filén fri från senor. Salta och peppra, bryn den och låt den kallna. Om filén är tjock kan du baka den i ^ugnen på 170

Vildsvinspiccata

Vildsvinspiccata med shiitake, tomatsås och pilaffris 4 portioner 400 g vildsvinskarré eller urbenad kotlettca 1 dl vetemjöl till panering1 tsk saltnågra vrid från pepparkvarnen2 ägg3 dl riven hårdost (parmesan, cheddar eller västerbotten)3–4 dl valfri svamp t ex Shiitake4 schalottenlökar3 kvistar

Helstekt vildsvinskarrè

Helstekt vildsvinskarré med rödlöksmarmelad, bakpotatis och persiljesås 4 personer 800 g vildsvinskarré4 bakpotatisar4 rödlökar1 dl druvjuice1 msk balsamvinäger100 g persilja3 dl grönsaksbuljong75 g smör Nagga potatisarna med en gaffel och lägg dem i en ugnsfast form. Gnid in karrén med

Senaste nytt

    För inloggade!
    Så förvarar du vapnet i bilen och stugan
    Byggtips!
    Så bygger du en hundgård
    Gott från vilt
    Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    Opinion
    Här förs debatten i Jägarsverige
    Här kan du annonsera vapen
    Annonstorget mad allt från hundar till jaktvapen
    Ulf Lindroth
    Svensk Jakts vapen- och skytteredaktör tipsar och testar

    Mest läst

      Mina artiklar

      För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

      Heta ämnen på Svenskjakt.se