…"/>

fredag 21 juni

Helstekt vildsvinskarrè

Helstekt vildsvinskarré med rödlöksmarmelad, bakpotatis och persiljesås

4 personer

800 g vildsvinskarré
4 bakpotatisar
4 rödlökar
1 dl druvjuice
1 msk balsamvinäger
100 g persilja
3 dl grönsaksbuljong
75 g smör

Nagga potatisarna med en gaffel och lägg dem i en ugnsfast form. Gnid in karrén med salt och peppar, bryn den sedan runt om i en stekpanna och lägg den sedan på en plåt. Sätt in potatisarna och karrén i ugnen på 100 graders värme. Baka köttet tills det har en innertemperatur på 67 grader. Då är normalt också potatisarna klara, känn med en sticka om de är mjuka. Under tiden: skär löken i klyftor och fräs dem i lite av smöret. Tillsätt balsamvinägern och druvjuicen. Koka ihop till en simmig konsistens. Koka upp buljongen och plocka persiljan från stjälkarna. Kör persiljan, buljongen och 40 gram av smöret i en mixer. Smaka av med salt och peppar. Skär ett kryss i varje potatis, tryck ihop dem och lägg i en klick smör, skiva köttet och servera med marmeladen och såsen.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.