onsdag 23 oktober

Viltsmak

Prova björn i vin!

Foto: Majs Keller

Foto: Majs Keller

Allt fler jägare testar björnjakt – men hur många har tillagat björnkött?
Här kommer ett menyförslag med rödvinsbrässerad björn som huvudrätt.
Till förrätt: mjukbakad sötpotatis.

Mustig björngryta

Mustig björngryta med sidfläsk, lök, rotfrukter och nudlar 6 personer 1 kg björnkött (t ex bog, ytterlår)3 dl rött vin3 dl mörk buljong2 msk soja50 g smör700 g tärnad lök och rotfrukter300 g torkade nudlar Putsa och tärna köttet och

Björnkotlett

Björnkotlett med stekta grönsaker och smörfräst färskpotatis 4 personer 4 stora eller 8 mindre kotletter700 g blandade grönsaker700 färskpotatis100 g smörsalt och peppar. Stek eller grilla kotletterna hastigt och låt dem ligga på låg värme cirka 30 minuter.Ansa och skär

Marinerad björnstek

Marinerad björnstek med kantareller, lingonsås och gräddkokta svartrötter 4-6 personer 1 kg björnstek1 sats marinad500 g svartrötter3 dl vispgrädde3 dl lingon1 msk råsocker1 dl rödvin1 hackad rödlök100 g smören bukett färska kryddörtersalt och peppar Rödvins- och lingonmarinad:1 gul lök1 morot1

Senaste nytt

Mest läst

För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga

Heta ämnen på Svenskjakt.se