onsdag 19 december

Viltsmak

Prova björn i vin!

Foto: Majs Keller

Foto: Majs Keller

Allt fler jägare testar björnjakt – men hur många har tillagat björnkött?
Här kommer ett menyförslag med rödvinsbrässerad björn som huvudrätt.
Till förrätt: mjukbakad sötpotatis.

Mustig björngryta

Mustig björngryta med sidfläsk, lök, rotfrukter och nudlar 6 personer 1 kg björnkött (t ex bog, ytterlår)3 dl rött vin3 dl mörk buljong2 msk soja50 g smör700 g tärnad lök och rotfrukter300 g torkade nudlar Putsa och tärna köttet och

Björnkotlett

Björnkotlett med stekta grönsaker och smörfräst färskpotatis 4 personer 4 stora eller 8 mindre kotletter700 g blandade grönsaker700 färskpotatis100 g smörsalt och peppar. Stek eller grilla kotletterna hastigt och låt dem ligga på låg värme cirka 30 minuter.Ansa och skär

Marinerad björnstek

Marinerad björnstek med kantareller, lingonsås och gräddkokta svartrötter 4-6 personer 1 kg björnstek1 sats marinad500 g svartrötter3 dl vispgrädde3 dl lingon1 msk råsocker1 dl rödvin1 hackad rödlök100 g smören bukett färska kryddörtersalt och peppar Rödvins- och lingonmarinad:1 gul lök1 morot1

Senaste nytt

    Byggtips!
    Så bygger du en hundgård
    Gott från vilt
    Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
    Ulf Lindroth
    Svensk Jakts vapen- och skytteredaktör tipsar och testar
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    Opinion
    Här förs debatten i Jägarsverige
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    Här kan du annonsera vapen
    Annonstorget mad allt från hundar till jaktvapen
    För inloggade!
    Så förvarar du vapnet i bilen och stugan

    Mest läst

      Mina artiklar

      För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

      Heta ämnen på Svenskjakt.se