måndag 23 maj

Viltsmak

Foto: Lena Runer

Foto: Lena Runer

Hurra för hela haren

En mustig hargryta, en harfilé panerad i torkad svamp och en fantastiskt 
god sås av skrovet.  Det blev resultatet när Dalakocken Karl-Magnus Hedman tog hand om en hel hare som plockades fram ur frysen efter vinterns jakt.

Svampsoppa med harkött

500 g trattkantareller1/2 l hönsbuljong1/2 l grädde1dl …

Hargryta med frukt och choklad

1 hare4 dl vitt vinvatten1 kanelstång3 lagerblad4 cl sk…

Hare med pasta

2 urbenade ytterfiler av hare (sadel)1 skalad och tärna…

Örtgratinerad kanin

Örtgratinerad kanin med medelhavsvinägrett på rotsaksbä…

Hargryta med svarta bönor

1 hare (lår, bogar och skrov)300 g svarta bönor1 spansk…

Sallad på lättstekt harfilé

Sallad på lättstekt harfilé med soltorkad tomat och par…

Baconfyllda harstekar

Baconfyllda harstekar med dijonsås och grönsaktpytt…

Vitvinsbrässerad harsauté

Vitvinsbrässerad harsauté med kantareller och potatiska…

Confit på hare

Lämplig sats till en styckad hare:1 l oljaankfett eller…

Klassisk harsadel

Klassisk harsadel…

Hargryta

Hargryta med fransk senap och äpple…

Klassisk brässerad harstek

Klassisk brässerad harstek med rotfrukt och rödvinssky…

Gryta på hare

Gryta på hare med champinjoner och smålök…

Urbenad, fylld harsadel

Urbenad fylld harsadel på grönsaksbädd…

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige

Heta ämnen på Svenskjakt.se