måndag 23 oktober

Viltsmak

Hurra för hela haren

Foto: Lena Runer

Foto: Lena Runer

En mustig hargryta, en harfilé panerad i torkad svamp och en fantastiskt 
god sås av skrovet.  Det blev resultatet när Dalakocken Karl-Magnus Hedman tog hand om en hel hare som plockades fram ur frysen efter vinterns jakt.

Svampsoppa med harkött

500 g trattkantareller1/2 l hönsbuljong1/2 l grädde1dl vitt vin100 g smör2 msk hackad schalottenlök1 msk tärnad bacon2 ytterfileér av hare4 msk tärnad och blancherad rotselleri Plocka undan några små fina trattkantareller till dekoration. Fräs resten av svampen tillsammans med lök

Hargryta med frukt och choklad

1 hare4 dl vitt vinvatten1 kanelstång3 lagerblad4 cl skaladn ingefära1 påse blandade torkade frukter150 g socker1/2 dl 24 procentig ättika1 1/2 dl vatten1/2 chokladkaka1 dl vatten3 msk pinjenötter eller pistage Stycka haren i bogar, bakdelar och skär ut ytterfiléerna och

Hare med pasta

2 urbenade ytterfiler av hare (sadel)1 skalad och tärnad morot1/5 skalad och tärnad selleri1/2 skivad eller tärnad purjolök1 dl sweet chilisås2 dl teryakkisåsvattensaltpeppar1 msk olja Fräs morots- och selleritärningarna i olja. Slå på såserna och ge ett uppkok. Salta och

Örtgratinerad kanin

Örtgratinerad kanin med medelhavsvinägrett på rotsaksbädd

Hargryta med svarta bönor

1 hare (lår, bogar och skrov)300 g svarta bönor1 spansk röd peppar (chili)2 vitlöksklyftor1 kvist färsk rosmarin2 lagerblad2 skalade skivade lökar1 buljongtärning2 dl vatten4 dl krossade tomater Haren ska vara styckad i två lår, två bogar och sadel. Sadeln sparas

Sallad på lättstekt harfilé

Sallad på lättstekt harfilé med soltorkad tomat och parmesanost

Baconfyllda harstekar

Baconfyllda harstekar med dijonsås och grönsaktpytt

Vitvinsbrässerad harsauté

Vitvinsbrässerad harsauté med kantareller och potatiskaka

Confit på hare

Lämplig sats till en styckad hare:1 l oljaankfett eller ister2 gula lökar i klyftor3 lagerblad1 msk hel kryddpeppar2 krm rosmarin2 krm timjan Saltlake:55 g salt/liter vatten2 msk druvsocker Cesardressing:2 äggulor1 1/2 matsked dijonsenap1 1/2 matsked vitvinsvinäger1 dl olivolja1/2 dl matolja2

Senaste nytt

    Senaste från Annonstorget

    Podcast
    Landets största podcast om jakt
    Jägarnas annonstorg
    Hundar, prylar och jaktmark
    Byggtips!
    Så bygger du en hundgård
    Opinion
    Landets hetaste jaktdebatt
    Quiz
    Känner du igen hundarna?
    För inloggade!
    Bygg ditt eget jakttorn
    Älgjakt
    Så blir höstens älgjakt
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga

    Mest läst

      Samtidigt på JaktPlay

      • Absolut älgjakt 3
        by JaktPlay on oktober 22, 2017 at 21:12

        Följ med Sundellhunting-teamet på spännande löshundsjakt på älg under säsongen 2016–2017. Hela filmen! (1829) Inlägget Absolut älgjakt 3 dök först upp på JaktPlay. […]

      • Fasanjakt med stående hund
        by JaktPlay on oktober 22, 2017 at 21:12

        Jompen, Pierre, Mats och Christoffer ger sig ut på fasanjakt med stående hund. Vi befinner oss utan för Strängnäs och Jompen har som vanligt ngt fuffens för sig. (25) Inlägget Fasanjakt med stående hund dök först upp på JaktPlay. […]

      • knipjakt i eckerö/åland
        by JaktPlay on oktober 22, 2017 at 21:12

        15 knipor och 4 änder blev det en vacker morgon i september med mycket fågel i flykten! (64) Inlägget knipjakt i eckerö/åland dök först upp på JaktPlay. […]

      • Jag är jägare – hela filmen
        by JaktPlay on oktober 22, 2017 at 21:12

        En folkbildande dokumentär om jakt i Sverige. Av Helene Tivemark. (195) Inlägget Jag är jägare – hela filmen dök först upp på JaktPlay. […]

      • Ta ur/passa älg i skogen
        by JaktPlay on oktober 22, 2017 at 21:12

        Tips från Svenska Jägareförbundet. (1187) Inlägget Ta ur/passa älg i skogen dök först upp på JaktPlay. […]

      Mina artiklar

      För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

      Heta ämnen på Svenskjakt.se