fredag 31 mars

Viltsmak

Så tar du hand om den fällda haren

Premium

Haren är ett i jaktsammanhang klassiskt vilt som jagas på ­flera ­olika sätt och som ­skänker många fina jakt­upplevelser. Klappjakt på åkermark, drevjakt med ­stövare, kortbent drivande hund, månskensjakt med ­studsare eller tryckjakt.

Foto: Lena Runer

Hurra för hela haren

En mustig hargryta, en harfilé panerad i torkad svamp o…

Svampsoppa med harkött

500 g trattkantareller1/2 l hönsbuljong1/2 l grädde1dl …

Hargryta med frukt och choklad

1 hare4 dl vitt vinvatten1 kanelstång3 lagerblad4 cl sk…

Hare med pasta

2 urbenade ytterfiler av hare (sadel)1 skalad och tärna…

Örtgratinerad kanin

Örtgratinerad kanin med medelhavsvinägrett på rotsaksbä…

Hargryta med svarta bönor

1 hare (lår, bogar och skrov)300 g svarta bönor1 spansk…

Sallad på lättstekt harfilé

Sallad på lättstekt harfilé med soltorkad tomat och par…

Baconfyllda harstekar

Baconfyllda harstekar med dijonsås och grönsaktpytt…

Vitvinsbrässerad harsauté

Vitvinsbrässerad harsauté med kantareller och potatiska…

Confit på hare

Lämplig sats till en styckad hare:1 l oljaankfett eller…

Klassisk harsadel

Klassisk harsadel…

Hargryta

Hargryta med fransk senap och äpple…

Klassisk brässerad harstek

Klassisk brässerad harstek med rotfrukt och rödvinssky…

Gryta på hare

Gryta på hare med champinjoner och smålök…

Urbenad, fylld harsadel

Urbenad fylld harsadel på grönsaksbädd…