torsdag 23 maj

Viltsmak

Publicerad 22 maj 2013 - 14:11

Confit på hare

Lämplig sats till en styckad hare:
1 l olja
ankfett eller ister
2 gula lökar i klyftor
3 lagerblad
1 msk hel kryddpeppar
2 krm rosmarin
2 krm timjan

Saltlake:
55 g salt/liter vatten
2 msk druvsocker

Cesardressing:
2 äggulor
1 1/2 matsked dijonsenap
1 1/2 matsked vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1/2 dl matolja
2 sardeller
örter
vitlök och salt
1 1/2 dl finriven parmesanost

Med confitkokning av kött menas kokning i fett, kryddor och grönsaker på låg temperatur. Denna metod passar bra
till kött från lägg, bog och stekar från hare eller kanin. För att få mer smak på köttet är det bra att rimma köttet innan.
Lägg köttet i en saltlake fyra till sex timmar. Confitera köttet på en temperatur strax under 100 grader till dess köttet släpper från benet.
Det tar cirka två timmar. Fettet kan du sila och förvara i kylen eller frysen för att använda fler gånger.
På bilden har vi en sallad med confit på hare med apelsinörtbröd vilket det kan passa bra att servera en cesardressing till.

Receot: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

    Opinion
    Här förs debatten i Jägarsverige
    Premium
    För dig som loggat in
    Gott från vilt
    Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    Podd
    Lyssna på Svensk Jakts poddar
    Vi testar – på riktigt!
    Svensk Jakts tester kan du lita på
    Här kan du annonsera vapen
    Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen

    Mest läst

      Mina artiklar

      För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

      Heta ämnen på Svenskjakt.se