onsdag 19 december

Viltsmak

Så gör du goda revbensspjäll på vildsvin

Revbensspjäll på vildsvin. Foto: Lena Runer

Revbensspjäll på vildsvin. Foto: Lena Runer

Lars Niklasson, kock på Lilla Ego och Årets Kock-finalist, lagar gärna revbensspjäll med söt klibbig glaze, och serverar med smakliga tillbehör som kryddig coleslaw och rostad vitlöksmajonnäs.
Gör gärna en stor sats av glazen, så att den räcker till flera tillfällen, tipsar Lars.

Pappardelle med vildsvinsragu. Foto: Columbus Leth

Pappardelle med vildsvinsragu

Pappardelle con cinghiale är den pastarätt som definierar det norditalienska köket.

Jägareförbundets har sevärda kortfilmer om tillvaratagande av vildsvin. Foto: Mostphotos

Kortfilmer: Så passar, flår och tar du tillvara på vildsvin

Se Jägareförbundets kortfilmer om hur du du tar hand om vildsvin på bästa sätt. Från skott till gryta!

Vild terrin med pistagenötter och lufttorkad skinka. Foto: Lena Runer

Julens paté och ­pastej med vilt

Viltkött ger julmaten den extra lilla kryddan.

Lägg vildsvinet på grillen

Bjud på en stor grillfest i sommar med vildsvin som tema.

Vildsvin i vitt vin eller äppelcider

Under Stockholms Vildsvinsfestival som pågick på fem krogar i höstas bars mer än 50 hela vildsvin in i fem restaurangkök, och kockarna fick fria händer att ­komponera menyer där alla delar på djuret skulle användas – så kallad nose-to-tail.

Foto: Lena Runer

Småländska vildsvin blir thailändska vårrullar

När småländska vildsvin tillagas på thailändskt vis uppstår en lyckad kulturkrock. Svensk Jakts reporter Lena Runer tillbringade en eftermiddag i Sirima Chandangs kök 
i småländska Blomsterhult. Häng med!

Så styckar du vildsvinet

Här hittar du ett styckschema för vildsvin. Ladda hem, skriv ut och sätt det på väggen i slaktboden.

Bind en vildsvinsskinka

I Svensk Jakt nummer 12 finns ett recept på vildsvinsskinka. Här kan du se hur du binder skinkan.

Foto: Lena Runer

Caesarwrap med vildsvinsrygg

En variant på bra mat att äta till lunch i skogen. Med lite förberedelser kan du med enkla medel sno ihop ett godare och mer mättande alternativ än limpmackor och grillkorv.

Senaste nytt

    Opinion
    Här förs debatten i Jägarsverige
    För inloggade!
    Så förvarar du vapnet i bilen och stugan
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    Byggtips!
    Så bygger du en hundgård
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    Här kan du annonsera vapen
    Annonstorget mad allt från hundar till jaktvapen
    Gott från vilt
    Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
    Ulf Lindroth
    Svensk Jakts vapen- och skytteredaktör tipsar och testar

    Mest läst

      Mina artiklar

      För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

      Heta ämnen på Svenskjakt.se