fredag 31 mars

Viltsmak

Bästa köttfärssåsen med vilt

Spagetti med köttfärssås har blivit en klassiker i svenska hem. Nästan alla älskar pasta och köttfärssås och rätten har blivit utsedd till Sveriges mest populära maträtt flera gånger. Efter att ha provat hundratals recept under några år, har författarna bakom boken Köttfärssås enats om det bästa grundreceptet.

Läcker viltskav: ”Krångla inte till det”

Skidåkare och skogsägare. Så presenterar sig Ida Ingema…

Malins bästa sommarrecept på vilt

Malin Rosdahl, deltagare i Sveriges Mästerkock 2022, vi…

Fyra viltrecept på italienska

Det fina med det italienska köket är inte bara smaken u…

Viltrecept: Tjälknöl på älgrostbiff

I höstas kom Mikael Einarssons bok Kocken & Jägaren ut,…

Fyra recept på läckra viltgrytor

Öl, rödvin, cider, portvin, whisky… I många grytrecept …

Så gör du pölsa på älgkött

“I vår familj har vi ätit pölsa på älgkött så länge jag…

Gör bogsteken mör i sous vide

Med tillagning i sous vide under 24 timmar blir till oc…

Mästerkockens recept på tjädergryta och tjälknöl

Emilia Nilsson, Silsjönäs, slutade på tredje plats i tv…

Fyra klassiska recept på husmanskost med viltkött

Glöm inte de svenska klassikerna med viltkött. Här tips…

Så gör du goda köttbullar av rådjur

Byt potatisen mot rotselleri, blanda rostade fänkålsfrö…

Fond eller buljong – så kokar du gott av viltben

Viltben håller på att ta steget från trist slaktavfall …

Foto: Lena Runer

Så får du den perfekta viltfärsen

Viltkött är magert och kan behöva lite hjälp på traven …

Kalvlever Anglais. Foto: Lena Runer

Så gör du kalvlever Anglais

Lever har de flesta åsikter om. ”Jag älskar kalvlever A…

Kokkött på älg

Pepparrotskött är en svensk klassiker, här lagad på älg…

Så kokar du mustig älgfärssoppa

En fantastiskt mustig soppa som det kan vara praktiskt …

Halstrad lever på knäckebröd med ­sherrysvamp och grönkål. Foto: Lena Runer

Halstrad lever på knäckebröd

Om du skjuter ett rådjurskid, ett smaldjur eller en dov…

Vild terrin med pistagenötter och lufttorkad skinka. Foto: Lena Runer

Julens paté och ­pastej med vilt

Viltkött ger julmaten den extra lilla kryddan.…

Så lagar du klassisk tjälknöl med variationer

Tjälknöl är en klassiker för jägare med stora stekar i …

Älghamburgare på proffsens vis

Hur gör proffsen hamburgare? Vi gav Johan Pettersson, k…