söndag 20 maj

Viltsmak

Halstrad lever på knäckebröd

Halstrad lever på knäckebröd med ­sherrysvamp och grönkål. Foto: Lena Runer

Halstrad lever på knäckebröd med ­sherrysvamp och grönkål. Foto: Lena Runer

Om du skjuter ett rådjurskid, ett smaldjur eller en dov- eller älgkalv under jakten, ta hand om levern och servera den i skogen över öppen eld till hela jaktlaget.

Vild terrin med pistagenötter och lufttorkad skinka. Foto: Lena Runer

Julens paté och ­pastej med vilt

Viltkött ger julmaten den extra lilla kryddan.

Så lagar du klassisk tjälknöl med variationer

Tjälknöl är en klassiker för jägare med stora stekar i frysen.

Älghamburgare på proffsens vis

Hur gör proffsen hamburgare? Vi gav Johan Pettersson, kökschef på Prime Burger, en bit bogstek av älg och bad honom komponera två älghamburgare.

Lättlagade och somriga viltmaträtter i bröd

Vi bad kocken Anna Lenman, som är jägare, kock och professio­nell receptutvecklare att komponera tre vilda sommarrecept för Svensk Jakt.

Tre viltrecept av Tommy Myllymäki

Tommy Myllymäki delar med sig av tre recept till Svensk Jakt ur sin alldeles nya bok Kött, Vilt och Fågel.

Med smak för viltkött

I juni gästades Öster Malma av stjärnkocken Tommy Myllymäki – men ­besöket handlade inte om mat. Tommy var på Öster Malma för att utbilda sig till jägare.
Tommys släkt har jaktmarker i Finland, så jakten är inte främmande för honom.

Snabbmat på stek av bog

En bogstek av älg behöver inte hamna i ett långkok eller bli en stek i ugnen.

Läckert långkok av viltkött

Först var jag skeptisk. Slow cooker? Det duger väl lika bra att göra långkoket i lergrytan eller i järngrytan i ugnen. Ska det här bli ännu en apparat som står och dammar längst in i ett skåp? Men efter att ha testat en slow cooker är jag mer positiv och inser att redskapet är användbart, inte minst för jägare med många långkoksdelar i frysen.

Viltkött – idealiskt med lätt brynt yta

Vilt har en fantastisk smak i sig och är därför idealiskt att äta rått eller ”sotat”, det vill säga bara snabbt halstrat i het panna. Bland det godaste som finns är viltkött med en lätt brynt yta, fast rått inuti.

Senaste nytt

    Senaste från Annonstorget

    Hund
    Är dyr hundmat bättre än billig?
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    Byggtips!
    Så bygger du en hundgård
    Opinion
    Här förs debatten i Jägarsverige
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    Quiz
    Känner du igen fåglarna?
    För inloggade!
    Bygg ditt eget jakttorn
    Jägarnas annonstorg
    Hundar, prylar och jaktmark
    Ulf Lindroth
    Svensk Jakts vapen- och skytteredaktör tipsar och testar

    Mest läst

      Mina artiklar

      För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

      Samtidigt på JaktPlay

      Heta ämnen på Svenskjakt.se