torsdag 28 september

Viltsmak

Läcker tjälknul på svårlagad tjäder

En stor tjädertupp kan vara en kulinarisk utmaning. Köttet är kompakt, mörkt och ibland med mycket kraftig viltsmak. Lennart och Agneta Berglund har hittat ett sätt att tillaga tjäderbröstet till mört, rosa och välsmakande. En god tjäderknul.

26 februari 2021

Mästerkockens recept på tjädergryta och tjälknöl

Emilia Nilsson, Silsjönäs, slutade på tredje plats i tv…

Ugnsbakat ­tjäderbröst. Foto: Lena Runer

6 september 2018

Viltrecept: Ugnsbakat ­tjäderbröst

På bädd av potatis, morot, semitorkade tomater och färs…

26 juli 2015

Stjärnkockens tips för att tillaga gås

Daniel Berlin Krog i Skåne-Tranås på Österlen utsågs ny…

26 juli 2015

Tämj grågåsen med konfitering

De vilda gässen ställer till med en del problem för lan…

Foto: Lena Runer

28 maj 2014

Fasan Provençale

De stora köken är världsberömda för sina exklusiva och …

Foto: Lena Runer

29 januari 2014

Nötskrika med parmesanost

Nötskrika med parmesanost, sweet & sour-sås och pilaffr…

29 maj 2013

Grillat gåsbröst

Grillat gåsbröst med grönmögelost och bacon.…