söndag 26 maj

Viltsmak

Viltrecept: Ugnsbakat ­tjäderbröst

Ugnsbakat ­tjäderbröst. Foto: Lena Runer

Ugnsbakat ­tjäderbröst. Foto: Lena Runer

På bädd av potatis, morot, semitorkade tomater och färsk spenat. Serverat med pepparrotskräm. Använd gärna en sprits till krämen – ett lätt sätt att servera snyggt.

Stjärnkockens tips för att tillaga gås

Daniel Berlin Krog i Skåne-Tranås på Österlen utsågs nyligen till Sveriges näst bästa restaurang av White Guide. Daniel jagar själv och vilda fåglar finns ofta på menyn.

Tämj grågåsen med konfitering

De vilda gässen ställer till med en del problem för lantbrukarna, men de är sam­tidigt en resurs om man lär sig laga till köttet. På landets åkrar finns åtskilliga ton gott viltkött som bara väntar på att bli tillagat!

Foto: Lena Runer

Fasan Provençale

De stora köken är världsberömda för sina exklusiva och fräscha maträtter. Dessa maträtter blir nästan ännu bättre med hjälp av vårt svenska vilt.

Foto: Lena Runer

Nötskrika med parmesanost

Nötskrika med parmesanost, sweet & sour-sås och pilaffris. Här kommer ett ovanligt, enkelt och välsmakande recept.

Grillat gåsbröst

Grillat gåsbröst med grönmögelost och bacon.

Senaste nytt

    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    Här kan du annonsera vapen
    Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
    Podd
    Lyssna på Svensk Jakts poddar
    Gott från vilt
    Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
    Opinion
    Här förs debatten i Jägarsverige
    Vi testar – på riktigt!
    Svensk Jakts tester kan du lita på
    Premium
    För dig som loggat in

    Mest läst

      Mina artiklar

      För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

      Heta ämnen på Svenskjakt.se