söndag 25 februari

Viltsmak

Fågel på stjärnkockens vis

Stjärnkocken Danyel Couet kom in i jakten ganska sent i livet. Genom att förstå jakten, värdesätter han köttet han tillagar på ett annat sätt. Han anser att viltkött passar utmärkt att använda för att laga mat med influenser från Asien, ­Sydamerika, Provence, Italien och Sverige.

16 december 2023

Tre goda tips till det vilda julbordet

I september utsågs Eriksbergs hotell & safaripar…

25 augusti 2022

Läcker tjälknul på svårlagad tjäder

En stor tjädertupp kan vara en kulinarisk utmaning. Köt…

26 februari 2021

Mästerkockens recept på tjädergryta och tjälknöl

Emilia Nilsson, Silsjönäs, slutade på tredje plats i tv…

Ugnsbakat ­tjäderbröst. Foto: Lena Runer

6 september 2018

Viltrecept: Ugnsbakat ­tjäderbröst

På bädd av potatis, morot, semitorkade tomater och färs…

26 juli 2015

Stjärnkockens tips för att tillaga gås

Daniel Berlin Krog i Skåne-Tranås på Österlen utsågs ny…

26 juli 2015

Tämj grågåsen med konfitering

De vilda gässen ställer till med en del problem för lan…

Foto: Lena Runer

28 maj 2014

Fasan Provençale

De stora köken är världsberömda för sina exklusiva och …

Foto: Lena Runer

29 januari 2014

Nötskrika med parmesanost

Nötskrika med parmesanost, sweet & sour-sås och pilaffr…

29 maj 2013

Grillat gåsbröst

Grillat gåsbröst med grönmögelost och bacon.…