lördag 4 februari

Viltsmak

Läcker tjälknul på svårlagad tjäder

En stor tjädertupp kan vara en kulinarisk utmaning. Köttet är kompakt, mörkt och ibland med mycket kraftig viltsmak. Lennart och Agneta Berglund har hittat ett sätt att tillaga tjäderbröstet till mört, rosa och välsmakande. En god tjäderknul.

Mästerkockens recept på tjädergryta och tjälknöl

Emilia Nilsson, Silsjönäs, slutade på tredje plats i tv…

Ugnsbakat ­tjäderbröst. Foto: Lena Runer

Viltrecept: Ugnsbakat ­tjäderbröst

På bädd av potatis, morot, semitorkade tomater och färs…

Stjärnkockens tips för att tillaga gås

Daniel Berlin Krog i Skåne-Tranås på Österlen utsågs ny…

Tämj grågåsen med konfitering

De vilda gässen ställer till med en del problem för lan…

Foto: Lena Runer

Fasan Provençale

De stora köken är världsberömda för sina exklusiva och …

Foto: Lena Runer

Nötskrika med parmesanost

Nötskrika med parmesanost, sweet & sour-sås och pilaffr…

Grillat gåsbröst

Grillat gåsbröst med grönmögelost och bacon.…