fredag 31 mars

Viltsmak

Recept: Vilt på julbordet

Premium

Många jägare har frysen full med viltkött i december, men vad lagar man för gott av allt det vilda till jul? Vilka delar passar att använda?

Åtta matnyttiga tips som gör susen för viltgrytan

Viltgryta är räddningsplankan för alla jägare med tillg…

Vi tipsar om goda tillbehör till grillat viltkött

Viltkött på grillen är en favorit i jägarhemmen. Här ti…

Lars Niklasson. Foto: Lena Runer

Mästerkocken tipsar om innertemperaturer för viltkött

Lars Niklasson, jägare och kock på restaurang Lilla Ego…

Servera tunga i krämig röra på knäckebröd. Foto: Lena Runer

Tunga i krämig röra på knäckebröd

Perfekt för utflykten. Koka tungan hemma i god tid. Ta …

Vild terrin med pistagenötter och lufttorkad skinka. Foto: Lena Runer

Julens paté och ­pastej med vilt

Viltkött ger julmaten den extra lilla kryddan.…

Grannens skafferi vill minska matsvinnet

Nu lanseras Sveriges kanske första köp- och säljhemsida…

Så lyckas du med viltmiddagen utan att stressa

Ska du bjuda vännerna på viltmiddag? Proffskocken Dolla…

NHL-spelare laddade med älg

NHL-laget Washington Capitals har gått som tåget under …

Läckert långkok av viltkött

Först var jag skeptisk. Slow cooker? Det duger väl lika…

Foto till samtliga bilder i artikeln: Lena Runer

Klassiskt julbord – med fokus på vilt

Restaurangen på Öster Malma är känd för sitt dignande j…

Rimmad kryddrulle på rådjur. Foto: Torbjörn Boström

Rimmat vilt till julbordet

Vad passar bättre än att rimma till jul? Viltkött går u…

Revbensspjäll av vildsvin. Foto: Lena Runer

Här är Svensk Jakts populäraste viltrecept

Vi har listat besökarnas mest populära recept på Svensk…

Foto: Lena Runer

Nyårsfest med högt och lågt!

Ett år har passerat, ett nytt år tar vid – det ska natu…

Foto: Lena Runer

Tillbehör på det vilda julbordet

På julbordet finns viltkött i alla möjliga varianter. M…

Christer Eklund, köksmästare på Öster Malma, bjöds in till inspirationsdagen i Södertälje för att dela med sig av kunskap om viltkött. Här provsmakar han Magdalena Kondratovics och Violetta Filipczaks kåldolmar. Foto: Lena Runer

Svenskt vilt i världen

Kåldolmar i tomatsås på polskt vis, svenskt dillkött, a…

Foto Lena Runer

Nyårets vildaste middag

Hummersoppa, oxfilé och pannacotta i all ära. Men varfö…

Foto: Lena Runer

Fyra alternativ till potatis

Den gamla vanliga potatisgratängen eller den råstekta p…

Fira ett vilt nyår

Pilgrimsmusslor med saffranssås…