måndag 23 maj

Viltsmak

Elviras purjolök, andbröst, kål och äpple. Foto: Lena Runer

Goda och hållbara viltrecept

På restaurang Oxenstierna i Stockholm löper en grön tråd genom hela menyn. Elvira Lindqvist låter grönsakerna få mest plats på tallriken, och kompletterar sedan med kött eller fisk i den proportion som ­naturen tillåter för att det ska bli hållbart.

Viltkött – bästa valet om WWF får råda

Viltkött är fortsatt det bästa valet när du äter protei…

Fråga veterinären: Är det vanligt med matförgiftning från vilt?

Jenny: I vårt jaktlag är vi noga med hygien i samband m…

Sju steg– så packar du viltköttet

Viltköttets smak påverkas av många faktorer. Vissa kan …

Fråga veterinären: Hur snabbt surnar en ourtagen älg?

Erik: I jaktlaget diskuterar vi ofta hur snabbt köttet …

Sju råd för att förbättra viltköttets kvalitet

Renlighet och noggrannhet vid passningen och koll på te…

Svensk Jakt testar fyra vakuumförpackare

Utbudet av vakuumförpackare har ökat de senaste åren. E…

Viltkockens tre enkla julmatstips

Vi bad kocken KC Wallberg om några enkla julmatstips. W…

Nio tips om korvtillverkning

Mästerkocken Lars Niklasson ger här tipsen som leder fr…

Töm frysen och laga god viltkorv

Har du frysen full av viltkött som du inte vet vad du s…

Instruktionsfilm – rök ditt eget viltkött

Det finns otaliga tillvägagångssätt för att röka kött, …

Stockholmskrog erbjuder jägare hjälp med viltköttet

På Lilla Essingen i Stockholm driver de jagande krögarn…

Fråga veterinären: Vad gäller vid kassering av en skjuten älg?

Janne: Vi sköt en älg som efter urtagning, flåning och …

Foto: Jan Henricson

Passa haren lodrät

Berättelserna om hur forna tiders stövarjägare passade …

Fond eller buljong – så kokar du gott av viltben

Viltben håller på att ta steget från trist slaktavfall …

Var med och nominera årets viltkrog och viltkock 2020

Nu kan du vara med och nominera en restaurang som arbet…

Matnyttiga tips – så tar du hand om vildsvinet

Vildsvinskött är en fantastisk resurs. Här får du matny…

Så bygger du en rökkåta – film och ritning

Intresset för att själv röka sitt viltkött tycks öka bl…

Fråga veterinären: Ska jag spola av vildsvinet på insidan?

Hur lämpligt eller olämpligt är det att spola av insida…

Magsjukebakterier hittade i fällda vildsvin

Vid en forskningsstudie har matförgiftningsbakterier hi…

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga

Heta ämnen på Svenskjakt.se