torsdag 8 juni

Viltsmak

Var med och nominera årets viltkrog och viltkock 2020

Nu kan du vara med och nominera en restaurang som arbetar med viltkött på ett intressant sätt.

Matnyttiga tips – så tar du hand om vildsvinet

Vildsvinskött är en fantastisk resurs. Här får du matny…

Så bygger du en rökkåta – film och ritning

Premium TV

Intresset för att själv röka sitt viltkött tycks öka bl…

Fråga veterinären: Ska jag spola av vildsvinet på insidan?

Premium

Hur lämpligt eller olämpligt är det att spola av insida…

Magsjukebakterier hittade i fällda vildsvin

Vid en forskningsstudie har matförgiftningsbakterier hi…

Jägareförbundets har sevärda kortfilmer om tillvaratagande av vildsvin. Foto: Mostphotos

Kortfilmer: Så passar, flår och tar du tillvara på vildsvin

Se Jägareförbundets kortfilmer om hur du du tar hand om…

Viltbuljong. Foto: Lena Runer

Koka buljong på viltben

En värmande viltbuljong är perfekt mat för frusna jägar…

Viltvecka i riksdagen

I riksdagens lunchmatsal pågår just nu en viltvecka med…

Ta hand om fettet från det vilt du fäller. Rätt använt förstärker fettet viltsmaken och gör köttet saftigare. Foto: Torsten Mörner

Förstärk viltsmaken med fett

Premium

Ofta skärs fettet bort när viltet styckas, vilket är sy…

Kyl viltet i rätt takt

Premium

Kylning av viltet och slaktkroppen är en viktig åtgärd …

Bygg dig ett eget viltslakteri

Premium

Ju mer jag arbetar med viltkött, desto mer övertygad bl…

Webb-tv: Så tar du ur en älg

Att ta ur en älg kan vara lite knepigt. Här kan du se e…

Sous vide – perfekt för viltkött

Då och då kommer köksutrustning som gör det enklare att…

Vilttunga – en riktig delikatess

Tungan är en av de styckningsdelar som många jägare rat…

Så lufttorkar du viltkött

För sju år sedan fick kocken Lasse Dahlén idén att star…

Webb-tv: Så tar du hand om viltet

Jägareförbundet har tidigare gjort en komplett viltmats…

Landskapsburgare gjord på vildsvin

BBQ boarburger med knallröd slaw. Där har du Sörmlands …

När man transporterar fåglar i snaror är det viktigt att alla fåglarna har både huvudet och ena benet i snaran, för annars finns risken att man tappar fåglarna. Foto: Torsten Mörner

Expertens bästa tips – så tar du hand om fågeln

Premium

Fågeljakt bjuder p&ari…

Skär i småbitar och frys in i ­portionsförpackningar, så har du perfekt hundmat att senare ta fram och servera. Foto: Lena Runer

Gör din egen hundmat och hundgodis

När jag stod i djuraffären och höll i en torkad luftstr…

Öster Malmas vilthanterare, Pontus Eriksson, visar hur man på bästa sätt tillämpar hängande passning av rådjur.

Webb-TV: Så passar du hängande vilt

Öster Malmas vilthanterare, Pontus Eriksson, visar hur …