Publicerad 29 januari 2014 - 12:35
Nötskrika med parmesanost

Nötskrika med parmesanost, sweet & sour-sås och pilaffris. Här kommer ett ovanligt, enkelt och välsmakande recept.
700 g utskurna bröst av nötskrika
1 dl vetemjöl
3 ägg, uppvispade
0,5 dl Parmesanost, finriven
1,5 ströbröd
salt och vitpeppar
rapsolja till stekning
Salta och peppra brösten, vänd i vetemjöl. Doppa dem i äggsmeten och vänd i ströbröd blandat med parmesanost. Stek eller fritera brösten gyllenbruna, låt rinna av på hushållspapper och servera direkt.
Sweet & sour-sås
0,5 dl soja
1 msk ättika
0,5 dl sweet chili sås
1 citron, saften
1 msk honung, flytande
1 tsk sesamolja
0,5 dl chilisås
färsk chilifrukt, urskrapad och finhackad
Koka upp alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda någon minut. Smaka av. Såsen ska vara sötsur, tillsätt eventuellt mer ättika, honung eller chili för rätt balans.
Pilaffris
1 gul lök, finhackad
2,5 dl vildris eller långkornigt vanligt ris
2 tsk curry
2 msk olja
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt och vitpeppar
Fräs lök, ris och curry i en gryta under omrörning. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Koka upp och koka sedan riset på svag värme under lock i cirka 20 minuter.
Recept: Christer Eklund
Kommentera artikeln
Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.