lördag 18 maj

Viltsmak

Rustikt, gott och lättlagat. Surkål med viltkött, viltkorv och två klickar senap. Foto: Lena Runer

Recept: Vilt med surkål

Låt surkålen vara basen och lägg till kött och chark som du har hemma. Någon korv, något rökt, och gärna något kokt. Det tipset ger Jonatan Källgren, kock från Västervik.

4 pers

1 burk surkål
4–5 dl vitt vin
En nypa socker
1 gul lök, i klyftor
1 äpple, i tärningar
1 lagerblad
1 nypa kummin
3–4 enbär, lätt krossade

Koka upp surkålen med vitt vin, lagerblad, klyftad lök, äpple, kummin och enbär. Låt koka cirka 10 minuter. Tillsätt gärna en nypa socker om vinet du använder är väldigt torrt. Låt gärna rökt sidfläsk koka med.

Viltkorv, gärna bratwurst

1 bit rökt sidfläsk, eller 1 bit rökt viltkött
1 bit kokt rimmat vilt, gärna lägg eller bog
Senap, gärna två olika sorter

Stek korvarna och sidfläsket i stekpanna eller i ugn. Värm det rimmade kokta köttet.

Servering

Lägg upp på tallrik: surkål, korv, kokt
kött, fläsk och gärna två olika sorters senap.
Om du vill kan du lägga till kokt potatis.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.