måndag 15 oktober

Viltsmak

Kokt rimmad vildsvinslägg

Kokt rimmad vildsvinslägg med crèmefraichestuvade grönsaker och senapsbuljong4 personer 4–6 lägg av vildsvin3 gula lökar3 morötter2 palsternackor1 broccoli1 röd paprika1 purjolök1 krm timjan12 kryddpepparkorn4 lagerblad2 msk fransk senap2 dl crème fraiche Saltlag:250 g rimsalt typ colorozo2 l vatten2 msk socker

Vildsvinskotlett

Vildsvinskotlett med crèmefraichekokt savoykål4 personer 800 g racks av vildsvin400 g tärnad savoykål2 dl crème fraiche500 g potatis30 g smör Putsa och bryn kotlettraden, efterstek i ugnen på 95 grader till en innertemperatur på 65 grader.Fräs kålen i smör i

Vildsvinsgryta

Vildsvinsgryta med färsk ananas4 personer 500 g vildsvinskött från karré eller bog1/2 medelstor ananas2 msk olja4 vitlöksklyftor15 cm hackad purjolök2 dl crème fraiche1/2 msk limesaft1 tsk grön curry15 g koriander5 g libbsticka Strimla köttet tunt och stek i en gryta

Viltdolmar i savoykål

Viltdolmar i savoykål med smålök och vildsvinsbacon4 personer 300 g viltfärs1/2 dl avorioris1 ägg1 st savoykålshuvud150 g smålökar100 g vildsvinsbacon50 g smör1/2 dl viltbuljong1/2–1 tsk salt1 krm vitpeppar Börja med att koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten.Lägg i

Filé á la Oscar på vildsvin

4 personer 700 g vildsvinsfilésaltvitpeppar1 dl vetemjölmargarin eller matolja Bearnaisesås:2 msk rödvinsvinäger2 msk vatten5 st hela vitpepparkorn2 st dragonkvistar1 msk finhackad schalottenlök4 st persiljestjälkar200 g skirat smör5 st äggulor. Garnering:8 st vit sparris1 st blancherad hummer Börja med såsen. Blanda

Peppargravat rådjur

Peppargravat rådjur med marinerad svamp- och potatissallad 600 g bakdel- eller ytterfilé Gravning: 1/2 dl salt 1/2 dl socker 4 tsk kryddblandning av grovkrossad svartpeppar och vitpeppar 1 tsk krossade enbär 2 msk gin Svamp- och potatissallad: 500 g blandad

Rådjursstek på morotsbädd

Rådjursstek på morotsbädd med rödvinssås, kål och bacon 600–800 g rådjurskött av valfri del av låret20 späda morötter1/2 huvud savoy- eller spetskål100 g skivad bacon5 dl mörk viltfond3 schalottenlökar2 dl rödvin1 dl grädde Salta och peppra köttet. Sätt in det

Parmaskinkslindad rådjursrulle

Parmaskinkslindad rådjursrulle med mangosalsa 1 ytterfilé av rådjur1 paket skivad parmaskinka1 mango1 lime (saften)1/2 apelsin (saften)1 röd chili1 nypa sockerknäckebröd Lägg ut ett folieark på skärbrädan. Bred ut parmaskinkan lite omlott på arket. Salta och peppra köttet och lägg det

Lättgravat rådjurskött

1 ytterfilé av rådjur3 msk salt3 msk socker1 msk krossad svartpeppar2 msk hackad persilja1/2 msk hackad basilika1/2 msk hackad timjan Blanda alla ingredienser till gravningen. Gnid in köttet och lägg det i en plastpåse. Knyt ihop plastpåsen och lägg den

Kotlettkrona av rådjur

Kotlettkrona av rådjur fylld med grönsaker och svamp 8 personer 1 rådjurssadel800 g av säsongens grönsaker och svamp800 g potatis30 g smörsalt, pepparfärska örter Börja med att skära och hugga bort ryggkotpelaren från sadeln, skär revbenen fri från kött och

Senaste nytt

    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    För inloggade!
    Så förvarar du vapnet i bilen och stugan
    Ulf Lindroth
    Svensk Jakts vapen- och skytteredaktör tipsar och testar
    Opinion
    Här förs debatten i Jägarsverige
    Gott från vilt
    Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
    Här kan du annonsera vapen
    Annonstorget mad allt från hundar till jaktvapen
    Byggtips!
    Så bygger du en hundgård

    Mest läst

      Mina artiklar

      För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

      Heta ämnen på Svenskjakt.se