måndag 6 april

Viltsmak

Publicerad 22 maj 2013 - 15:47

Snabbstekt rådjur med majsplättar

4 personer

600 g rådjursinnanlår i bitar om 2×2 cm
1 stor röd lök (hackad)
1 dl torkade tranbär
2 dl skysås: se recept på www.svenskjakt.se eller i Svensk Jakt nummer 1-2012. Majsplättar:
300 g sockerfria majskorn på burk
2 ägg
2 dl finmalet majsmjöl
1 dl grädde
1 dl vatten
salt
vitpeppar
tabasco
smör och rapsolja

Blanda alla ingredienser till plättarna i en mixer. Låt smeten stå i minst en timme.
Stek i plättlagg eller i vanlig stekpanna. Håll varma. Rådjuret steks hastigt i het panna.
I med lök och tranbär när köttet fått fin färg. Krydda med salt och peppar och slå i skysåsen. Koka upp.

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på

Heta ämnen på Svenskjakt.se