…"/>

fredag 29 mars

Snabbstekt rådjur med majsplättar

4 personer

600 g rådjursinnanlår i bitar om 2×2 cm
1 stor röd lök (hackad)
1 dl torkade tranbär
2 dl skysås: se recept på www.svenskjakt.se eller i Svensk Jakt nummer 1-2012. Majsplättar:
300 g sockerfria majskorn på burk
2 ägg
2 dl finmalet majsmjöl
1 dl grädde
1 dl vatten
salt
vitpeppar
tabasco
smör och rapsolja

Blanda alla ingredienser till plättarna i en mixer. Låt smeten stå i minst en timme.
Stek i plättlagg eller i vanlig stekpanna. Håll varma. Rådjuret steks hastigt i het panna.
I med lök och tranbär när köttet fått fin färg. Krydda med salt och peppar och slå i skysåsen. Koka upp.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.