måndag 6 april

Viltsmak

Publicerad 22 maj 2013 - 15:27

Helstekta racks

Helstekta racks med grillade grönsaker och balsamvinägerglasyr

4 personer
ca 1,5 kilo främre delen av sadel från rådjur, hjort eller vildsvin
1 kg grönsaker och svamp
2 msk socker
3 msk balsamvinäger
1 msk soja

Skär och hugg loss ryggbiff och revben från kotpelaren, skär revbenen fri från kött fram till biffen, bryn köttet lätt och baka i ugn på 85 grader till en innertemperatur av 62 grader. Karamellisera sockret i en kastrull, tillsätt lite vatten, vinäger och soja, koka ihop till en sirapsartad konsistens. Skär och grilla grönsakerna och svampen. Skär racksen till kotletter och servera med grönsakerna och glasyren. En bakad potatis kan passa bra till.

Recept: Staffan Lindström

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt

Heta ämnen på Svenskjakt.se