måndag 6 april

Viltsmak

Publicerad 22 maj 2013 - 15:57

Wallenbergare på rådjur

4 personer

400 g fin färs från rådjur
3 1/2 dl grädde
4 äggulor
1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
2–3 msk smör till stekning
2 dl fint ströbröd till panering
Potatismos:
400-500 g skalad potatis
2 dl grädde
2 dl mjölk
salt och peppar.
Tillbehör:
300 g gröna ärter
rårörda lingon (200 g lingon,1 dl strösocker)

Blanda den finmalda färsen med salt, peppar och äggula. Blanda väl och rör sedan i grädden lite i taget.
Koka potatisen under tiden. Färsen ska vara ganska lös. Blöt händerna och forma en biff utan att platta till den,
lägg den i ströbröd på båda sidor och stek i smör på svag värme. Rör lingon och socker.
Mosa potatisen och blanda den med grädde och mjölk, salt och peppar.
Servera biffarna med moset, de gröna ärterna och de rårörda lingonen.

Recept: Staffan Lindström

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen

Heta ämnen på Svenskjakt.se