torsdag 18 april

Viltsmak

Halstrad lever på knäckebröd med ­sherrysvamp och grönkål. Foto: Lena Runer

Halstrad lever på knäckebröd

Om du skjuter ett rådjurskid, ett smaldjur eller en dov- eller älgkalv under jakten, ta hand om levern och servera den i skogen över öppen eld till hela jaktlaget.

Vild terrin med pistagenötter och lufttorkad skinka. Foto: Lena Runer

15 december 2017

Julens paté och ­pastej med vilt

Viltkött ger julmaten den extra lilla kryddan.…

21 oktober 2017

Så lagar du klassisk tjälknöl med variationer

Tjälknöl är en klassiker för jägare med stora stekar i …

7 oktober 2017

Älghamburgare på proffsens vis

Hur gör proffsen hamburgare? Vi gav Johan Pettersson, k…

17 juni 2017

Lättlagade och somriga viltmaträtter i bröd

Vi bad kocken Anna Lenman, som är jägare, kock och prof…

30 oktober 2016

Tre viltrecept av Tommy Myllymäki

Tommy Myllymäki delar med sig av tre recept till Svensk…

30 oktober 2016

Med smak för viltkött

I juni gästades Öster Malma av stjärnkocken Tommy Mylly…

23 april 2016

Snabbmat på stek av bog

En bogstek av älg behöver inte hamna i ett långkok elle…

19 mars 2016

Läckert långkok av viltkött

Först var jag skeptisk. Slow cooker? Det duger väl lika…

30 oktober 2015

Viltkött – idealiskt med lätt brynt yta

Vilt har en fantastisk smak i sig och är därför idealis…

Foto: Lena Runer

12 september 2015

Tre recept på saltrulle

Efter jaktsäsongens slut, när alla möra bitar redan är …

Pastramistekt rådjur med getost, salvia och glaserade rödbetor. Foto: Majs Keller

4 augusti 2015

Tre små rätter av rådjur

Här ges inspiration att testa nya tillagningssätt som s…

Foto: Raphael Cameron

7 november 2014

Viltfilé med chorizo

Anders Levén har gjort receptet. Han valde själv att st…

Foto: Lena Runer

27 juli 2014

Vilt med asiatisk inspiration

Viltkött passar utmärkt att tillaga med asiatisk inspir…

Foto: Lena Runer

29 maj 2014

Rådjurscarpaccio med marinerad fänkål

De stora köken är världsberömda för sina exklusiva och …

Älghjärta med kantareller och rotfrukter. Foto: Lena Runer

26 mars 2014

Låt hjärtat va’ med!

Vid sidan om lever är hjärta den bästa inälvsmaten. Hjä…

Älgkalvlever kan ersättas med dovkalvslever. Foto: Lena Runer

29 januari 2014

Älgkalvlever Anglais

800 g lever från älg- eller dovkalv, i 1 cm skivor200 g…

Foto Lena Runer

19 december 2013

Nyårets vildaste middag

Hummersoppa, oxfilé och pannacotta i all ära. Men varfö…

Foto: Lena Runer

2 december 2013

Vildsvinsskinkan blir aldrig tam

Tillhör du den lilla skara som fortfarande tror att vil…

Foto: Lena Runer

28 oktober 2013

Fyra alternativ till potatis

Den gamla vanliga potatisgratängen eller den råstekta p…