måndag 19 februari

Viltsmak

Tre recept på saltrulle

Foto: Lena Runer

Foto: Lena Runer

Efter jaktsäsongens slut, när alla möra bitar redan är uppätna, ligger ofta älgrullarna kvar längst ner i frysen och väntar på att bli tillagade. Här tipsar vi om tre olika sätt att laga något gott av rullen; snabb wok, rimmat långkok och het texas chili.

Pastramistekt rådjur med getost, salvia och glaserade rödbetor. Foto: Majs Keller

Tre små rätter av rådjur

Här ges inspiration att testa nya tillagningssätt som split och kebab. Varför inte prova pastramistekt rådjur med getost, eller bakad potatis med rådjurssplit?

Foto: Raphael Cameron

Viltfilé med chorizo

Anders Levén har gjort receptet. Han valde själv att steka rätten på en muurikka.

Foto: Lena Runer

Vilt med asiatisk inspiration

Viltkött passar utmärkt att tillaga med asiatisk inspiration. En rundbottnad wokpanna används till dessa två recept. Wokpannan är avsedd att användas på en gasspis för att värmen ska komma åt över hela botten. Det fungerar även utmärkt att, som här, ställa den i glödbädden på grillen.

Foto: Lena Runer

Rådjurscarpaccio med marinerad fänkål

De stora köken är världsberömda för sina exklusiva och fräscha maträtter. Dessa maträtter blir nästan ännu bättre med hjälp av vårt svenska vilt.

Älghjärta med kantareller och rotfrukter. Foto: Lena Runer

Låt hjärtat va’ med!

Vid sidan om lever är hjärta den bästa inälvsmaten. Hjärta kan tillagas på många sätt och har en intressant struktur. Vanligast är att varmröka hjärtat, men det går även utmärkt att tillaga exempelvis gryta av. Lövbiff gjord på vilt med hemlagade pommes är också en höjdare!

Älgkalvlever kan ersättas med dovkalvslever. Foto: Lena Runer

Älgkalvlever Anglais

800 g lever från älg- eller dovkalv, i 1 cm skivor200 g bacon, skivat4 msk kaprismjöl, till paneringsmör, till stekning  sky, från pannan  salt och vitpeppar  2 dl vatten1 tsk soja    Stek baconskivor och låt dem rinna av på

Foto Lena Runer

Nyårets vildaste middag

Hummersoppa, oxfilé och pannacotta i all ära. Men varför inte överraska gästerna istället och bjuda på en nyårsmiddag som smäller högre?

Foto: Lena Runer

Vildsvinsskinkan blir aldrig tam

Tillhör du den lilla skara som fortfarande tror att vildsvinskött är torrt och smakar sämre än vanlig tamgris? Gör så här så ändrar du garanterat åsikt.

Foto: Lena Runer

Fyra alternativ till potatis

Den gamla vanliga potatisgratängen eller den råstekta potatisen börjar kanske kännas tråkig, eller försöker du äta enligt LCHF-dieten?
Här kommer några recept på lite annorlunda tillbehör till viltköttet.

Senaste nytt

    Senaste från Annonstorget

    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    Jägarnas annonstorg
    Hundar, prylar och jaktmark
    Quiz
    Känner du igen hundarna?
    Viltvård
    Så stödutfodrar du rådjur
    För inloggade!
    Bygg ditt eget jakttorn
    Opinion
    Landets hetaste jaktdebatt
    Byggtips!
    Så bygger du en hundgård

    Mest läst

      Mina artiklar

      För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

      Samtidigt på JaktPlay

      Heta ämnen på Svenskjakt.se