torsdag 19 september

Viltsmak

Publicerad 7 november 2014 - 08:55

Viltfilé med chorizo

Foto: Raphael Cameron

Anders Levén har gjort receptet. Han valde själv att steka rätten på en muurikka.

Du läser nu en öppen artikel på Svenskjakt.se
Bli medlem med tidning

Viltfilé med chorizo
4 personer

300 g filé eller innanlår i mindre bitar av exempelvis rådjur eller dovvilt
2 chorizo, skivade
6 potatisar, kokta och skivade
4 knipplökar, skivade
10 små morötter, fint skalade
10 små broccolibuketter
20 korianderfrön, krossade
smör, olivolja, salt och peppar

1-2-3 lag!
0,5 dl ättika (12-procentig)
1 dl socker
1, 5 dl vatten
1 nypa salt

Rör ihop lagen kall och lägg i grönsakerna var för sig i minst en timme. Använd till exempel skivad färsk minigurka och skivad färsk rå rödbeta.
Heta upp muurikkan och i med fett. Stek alltid köttet först så det får en härlig yta samt behåller lite av det rosa. Varva sedan grönsaker, korv och potatis som vänds runt för fin färg. Krydda med korianderfrön, nymald peppar och salt. Njut med inlagda grönsaker så man får en härlig svensk sockersyrlig smak.

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga

Mest läst

Mina artiklar

För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

Heta ämnen på Svenskjakt.se