onsdag 29 mars

Viltsmak

Foto: Lena Runer

Vildsvinsfilé med ­gnocchi och grädde

400 g gnocchi300 g vildsvinsfilé 3 msk smör 4 dl grädde 3 msk viltfond eller kalvfond1 kvist färsk timjan1 gul lök, finhackadsalt och svartpeppar Fräs lök och timjan i en matsked smör. Häll över fond och grädde, låt småkoka i

Marinerad älgstek

1 – 1 1/2 kg kött Marinad:1 vitlöksklyfta1/2 msk …

Älgstek med smak av Spanien

1 1/2 kg innan- eller ytterlår2 gula lökar2 vitlöksklyf…

Älgkalvbiff

Älgkalvbiff med rotfrukter och svartvinbärssirap 4 port…

Älgroulader

4 portioner 500 g putsat kött av bog i tunna skivor150 …

Pepparrotskött på älgbog

6 portioner 1 kg älgkött från bog eller högrev2 l vatte…

Kokt rimmad älgbringa

Kokt rimmad älgbringa med rotmos 6–8 port 1,5 kg urbena…

Älgköttsoppa med klimp

4 portioner 400 g älgkött1 gul lök1/2 purjolök1 morot1 …

Älgbiff med svampragu

Älgbiff med svampragu och gräddkokta rödbetor 4 persone…

Filé wellington av älg

4 personer 800 g älgfilésalt och peppar300 g champinjon…

Vildsvinspiccata

Vildsvinspiccata med shiitake, tomatsås och pilaffris 4…

Helstekt vildsvinskarrè

Helstekt vildsvinskarré med rödlöksmarmelad, bakpotatis…

Kokt rimmad vildsvinslägg

Kokt rimmad vildsvinslägg med crèmefraichestuvade gröns…

Vildsvinskotlett

Vildsvinskotlett med crèmefraichekokt savoykål4 persone…

Vildsvinsgryta

Vildsvinsgryta med färsk ananas4 personer 500 g vildsvi…

Viltdolmar i savoykål

Viltdolmar i savoykål med smålök och vildsvinsbacon4 pe…

Filé á la Oscar på vildsvin

4 personer 700 g vildsvinsfilésaltvitpeppar1 dl vetemjö…

Peppargravat rådjur

Peppargravat rådjur med marinerad svamp- och potatissal…

Rådjursstek på morotsbädd

Rådjursstek på morotsbädd med rödvinssås, kål och bacon…

Parmaskinkslindad rådjursrulle

Parmaskinkslindad rådjursrulle med mangosalsa 1 ytterfi…