torsdag 23 maj

Viltsmak

Älgkalvlever Anglais

Älgkalvlever kan ersättas med dovkalvslever. Foto: Lena Runer

Älgkalvlever kan ersättas med dovkalvslever. Foto: Lena Runer

800 g lever från älg- eller dovkalv, i 1 cm skivor200 g bacon, skivat4 msk kaprismjöl, till paneringsmör, till stekning  sky, från pannan  salt och vitpeppar  2 dl vatten1 tsk soja    Stek baconskivor och låt dem rinna av på

Foto Lena Runer

Nyårets vildaste middag

Hummersoppa, oxfilé och pannacotta i all ära. Men varför inte överraska gästerna istället och bjuda på en nyårsmiddag som smäller högre?

Foto: Lena Runer

Vildsvinsskinkan blir aldrig tam

Tillhör du den lilla skara som fortfarande tror att vildsvinskött är torrt och smakar sämre än vanlig tamgris? Gör så här så ändrar du garanterat åsikt.

Foto: Lena Runer

Fyra alternativ till potatis

Den gamla vanliga potatisgratängen eller den råstekta potatisen börjar kanske kännas tråkig, eller försöker du äta enligt LCHF-dieten?
Här kommer några recept på lite annorlunda tillbehör till viltköttet.

Bind en vildsvinsskinka

I Svensk Jakt nummer 12 finns ett recept på vildsvinsskinka. Här kan du se hur du binder skinkan.

Foto: Lena Runer

Mattermos med älggryta och rotfrukter

En variant på bra mat att äta till lunch i skogen. Med lite förberedelser kan du med enkla medel sno ihop ett godare och mer mättande alternativ än limpmackor och grillkorv.

Foto: Lena Runer

Caesarwrap med vildsvinsrygg

En variant på bra mat att äta till lunch i skogen. Med lite förberedelser kan du med enkla medel sno ihop ett godare och mer mättande alternativ än limpmackor och grillkorv.

Foto: Lena Runer

Sidfläskrulle i ugn med valnötter

Fettet från bra kött har förmågan att lyfta smaken, det gör sidan till ett utmärkt kött att använda till mer saker än revbensspjäll.

Foto: Lena Runer

Enkelt vardagsvilt

Förvandla vardagens enkla rätter till något lite mer. Som biff på älg till familjemiddagen och viltskavrulle när det är middag i trädgården med kompisarna.

Foto: Lena Runer

Vildsvinsfilé med ­gnocchi och grädde

400 g gnocchi300 g vildsvinsfilé 3 msk smör 4 dl grädde 3 msk viltfond eller kalvfond1 kvist färsk timjan1 gul lök, finhackadsalt och svartpeppar Fräs lök och timjan i en matsked smör. Häll över fond och grädde, låt småkoka i

Senaste nytt

    Premium
    För dig som loggat in
    Vi testar – på riktigt!
    Svensk Jakts tester kan du lita på
    Podd
    Lyssna på Svensk Jakts poddar
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    Opinion
    Här förs debatten i Jägarsverige
    Här kan du annonsera vapen
    Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
    Gott från vilt
    Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret

    Mest läst

      Mina artiklar

      För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

      Heta ämnen på Svenskjakt.se