…"/>

lördag 20 april

Älgkalvbiff

Älgkalvbiff med rotfrukter och svartvinbärssirap

4 portioner

700 g älgkalvbiff
2 dl svarta vinbär
4 msk socker
1 msk balsamvinäger
1 stor morot
2 palsternacka
1/2 rotselleri
50 g smör
salt och peppar

Värm ugnen till 75 grader. Putsa och bryn köttet. Stek köttet i ugnen till en innertemperatur på 62 grader. Värm socker i en kastrull med en matsked vatten. När sockret smält och får en ljusbrun färg, ta kastrullen från värmen och tillsätt genast två deciliter vatten och vinbären. Koka i tio minuter och sila sedan genom en finmaskig sil. Pressa ut saften från bären. Tillsätt balsamvinäger och reducera saften tills den börjar bli simmig. Smält smöret och skär rotfrukterna i jämna bitar (cirka en halv centimeter tjocka). Bryn bitarna försiktigt tills de fått en fin färg, värm ytterligare i ugnen om så behövs. Glöm inte salt och peppar. När köttet är färdigt, skär upp det i grova skivor och strö lite flingsalt över. Servera med rotfrukterna, vinbärssirapen och gärna ett gott potatismos.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.