Älgköttsoppa med klimp
4 portioner
400 g älgkött
1 gul lök
1/2 purjolök
1 morot
1 palsternacka
100 g rotselleri
250 g skalad potatis
1 l viltbuljong
2 lagerblad
6 kryddpepparkorn
10 vitpepparkorn
1 tsk timjan
1 tsk mejram
Klimp:
120 g mjöl
2 ägg
salt
1/4 muskot
Tärna köttet och blanchera det hastigt och kallspola. Koka sedan köttet i buljongen cirka 30 minuter tillsammans
med kryddorna i en kryddpåse. Tillsätt tärnade grönsaker, potatis och koka ytterligare 10–15 minuter.
Gör under tiden klimp. Knäck äggen i en bunke och rör i mjölet till en jämn smet, tillsätt lite salt och riv i muskot.
Sila av lite buljong från soppan i en kastrull, klicka ned klimpsmeten i den kokande buljongen och koka klimpen i
sju till åtta minuter. Du kan blanda ned klimpen i soppan eller servera den bredvid.
Ett gott knäckebröd med Västerbottenost passar utmärkt till soppan.
Recept: Staffan Lindström
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.