torsdag 19 september

Viltsmak

Publicerad 29 maj 2014 - 08:48

Rådjurscarpaccio med marinerad fänkål

Foto: Lena Runer

De stora köken är världsberömda för sina exklusiva och fräscha maträtter. Dessa maträtter blir nästan ännu bättre med hjälp av vårt svenska vilt.

Du läser nu en öppen artikel på Svenskjakt.se
Bli medlem med tidning

Rådjurscarpaccio med marinerad fänkål 
4 personer
300-400 g rådjursfransyska, halvtinad
1 påse salladsmix
1 fänkålsstånd, supertunt skivat
1 ask cocktailplommontomater, halverade
50 g parmesanost, hyvlad
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
flingsalt och svartpeppar, ­grovmalen

Blanda olja och vinäger, häll det över den skivade fänkålen. Tillsätt tomaterna, hälften av parmesan­osten. Smaka av med salt och peppar.
Arrangera salladsmixen på ett stort fat eller portionstallrikar, ­fördela fänkål och tomat över. Skiva rådjuret så tunt som det någonsin går och lägg köttet på fatet eller tallrikarna.
Garnera med parmesan och strö flingsalt och peppar på köttet. Servera gärna med till exempel en getosttoast eller brödkrutonger.

Alternativt viltkött
Ersätt gärna rådjuret med älg, kronvilt, dovvilt eller vildsvin (trikintestat).

Recept: Christer Eklund

Hygien!

Tänk på hygienen om du ska göra carpaccio.

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt

Mest läst

Mina artiklar

För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

Heta ämnen på Svenskjakt.se