torsdag 20 juni

Viltsmak

Rådjurscarpaccio med marinerad fänkål

Foto: Lena Runer

De stora köken är världsberömda för sina exklusiva och fräscha maträtter. Dessa maträtter blir nästan ännu bättre med hjälp av vårt svenska vilt.

Rådjurscarpaccio med marinerad fänkål 
4 personer
300-400 g rådjursfransyska, halvtinad
1 påse salladsmix
1 fänkålsstånd, supertunt skivat
1 ask cocktailplommontomater, halverade
50 g parmesanost, hyvlad
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
flingsalt och svartpeppar, ­grovmalen

Blanda olja och vinäger, häll det över den skivade fänkålen. Tillsätt tomaterna, hälften av parmesan­osten. Smaka av med salt och peppar.
Arrangera salladsmixen på ett stort fat eller portionstallrikar, ­fördela fänkål och tomat över. Skiva rådjuret så tunt som det någonsin går och lägg köttet på fatet eller tallrikarna.
Garnera med parmesan och strö flingsalt och peppar på köttet. Servera gärna med till exempel en getosttoast eller brödkrutonger.

Alternativt viltkött
Ersätt gärna rådjuret med älg, kronvilt, dovvilt eller vildsvin (trikintestat).

Recept: Christer Eklund

Hygien!

Tänk på hygienen om du ska göra carpaccio.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.