lördag 22 juni

Viltsmak

Caesarwrap med vildsvinsrygg

Foto: Lena Runer

En variant på bra mat att äta till lunch i skogen. Med lite förberedelser kan du med enkla medel sno ihop ett godare och mer mättande alternativ än limpmackor och grillkorv.

4 personer

4 stora tortillabröd
1 paket bacon, strimlat
800 g benfri kotlettrad av vildsvin eller annan mör styckdetalj, skuren i långa strimlor cirka 1 cm tjocka

Marinad till köttet
1 klyfta vitlök, pressad
2 msk olivolja
0,5 tsk chiliflakes
2 msk vinäger
1 krm svartpeppar, grovmalen
2 krm spiskummin, malen
1 krm salt

Lägg vildsvinsköttet i en skål. Tillsätt vitlök, olivolja, chiliflakes, vinäger, svartpeppar och spiskummin och salt, blanda runt och låt marinera en stund. Värm en stekpanna och stek köttstrimlorna klara, lyft ur och lägg på hushållspapper.
Stek baconet knaprigt, lägg upp på en tallrik och ställ åt sidan. Kyl ner bacon och kött.
Sallad till fyllningen
300 gram romansallad, skuren i större bitar
1 rödlök, skalad och skivad
2 tomater, tärnade
0,5 gurka, tärnad

Caesardressing
1 dl majonnäs
1 dl matyoghurt
1 klyfta vitlök, pressad
3 sardeller, (inte nödvändigt)
3 msk parmesan, fint riven
Salt och grovmalen svartpeppar

Blanda dressingen och smaka av med salt och peppar
Lägg sallad, tomat och gurka efter behag på tortillabröden, fördela köttet och baconet.
Ringla över dressing och toppa med löken.
Vik upp botten och sedan kanterna in mot mitten, linda in i aluminiumfolie eller smörgåspapper.

Recept: Christer Eklund

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.