…"/>

tisdag 16 april

Älgbiff med svampragu

Älgbiff med svampragu och gräddkokta rödbetor

4 personer

700 g putsad älgbiff
1 kg blandad svamp
2 schalottenlökar
250 g färska rödbetor
3 dl grädde
700 g skalad potatis
2 dl viltbuljong
2 dl rött vin
2 msk soja
1 msk maizenamjöl
60 g smör
200 g broccoli

Bryn älgbiffen under kort tid och stek den sedan färdig på 80 grader i varmluftsugnen, med ugn utan fläkt höj temperaturen 15 grader.
Skala rödbetorna och skär dem i klyftor, sjud dem sedan i grädden tills de är mjuka. Koka potatisen.
Finhacka en lök och smörfräs den i en kastrull, tillsätt rödvinet, koka upp och tillsätt sedan buljong, soja och 30 gram smör.
Koka upp och red av med maizenamjöl utrört i lite vatten, smaka av och vid behov tillsätt salt och peppar eller reducera såsen för en kraftigare smak.
Grovhacka svampen och stek dem i smör, tillsätt en finhackad lök på slutet, salta och peppra.
När allt är färdigt kan du servera med en passande grönsak och kokt eller pressad potatis.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.