…"/>

fredag 29 mars

Älgkalvlever Anglais

Älgkalvlever kan ersättas med dovkalvslever. Foto: Lena Runer

800 g lever från älg- eller dovkalv, i 1 cm skivor
200 g bacon, skivat
4 msk kapris
mjöl, till panering
smör, till stekning  
sky, från pannan  
salt och vitpeppar  
2 dl vatten
1 tsk soja   

Stek baconskivor och låt dem rinna av på hushållspapper.
Salta och peppra levern, vänd i vetemjöl, stek hastigt i smör på båda sidor. Levern ska vara rosa inuti.
Lägg över på en tallrik och låt vila under tiden skyn färdigställs.
Vispa ur stekpannan med två deciliter vatten, tillsätt soja och låt koka ihop något. Tillsätt kapris och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp leverskivorna med några skivor -bacon, slå skysåsen med kapris över, servera med kokt potatis.

Recept. Christer Eklund

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.