…"/>

lördag 20 april

Marinerad älgstek

1 – 1 1/2 kg kött

Marinad:
1 vitlöksklyfta
1/2 msk stött kummin
10 grovkrossade kryddpepparkorn
2 dl svartvinbärssaft
3 msk soya
2 msk vitvinsvinäger
3 msk farinsocker
1 l ljus viltfond

Lägg köttet i en plastpåse tillsammans med marinaden. Knyt igen påsen och lägg den i en bunke. Marinera köttet i cirka 24 timmar, vänd påsen då och då. Sätt ugnen på 150 grader. Ta upp köttet och torka det ordentligt. Salta och peppra rikligt och lägg köttet i enstekgryta, helst av gjutjärn. Slå på hälften av marinaden samt fyll upp med lite buljong om det behövs (vätskan ska täcka köttet till hälften). Koka upp, lägg på locket och sätt in i den uppvärmda ugnen. Stek i 1 1/2 till 2 timmar. Kontrollera emellanåt så det inte kokar torrt. Eventuellt får du fylla på med mer buljong. Ta upp köttet och håll det varmt i folie. Sila buljongen, red av den med smör och mjöl och smaksätt med salt och peppar. Skär upp steken och servera med valfria grönsaker, potatis och sås.

Recept: Gert Klötzke

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.