Publicerad 22 maj 2013 - 13:07
Urbenad, fylld harsadel
Urbenad fylld harsadel på grönsaksbädd
6 personer
1 urbenad harsadel
2 dl färskost
3 äggulor
3 schalottenlökar
400 g svamp
1 dl kryddörter
1 000 g strimlade grönsaker
75 g smör
salt och peppar
Bena ur sadeln hel så att den går att binda upp.
Fräs hackad lök och svamp till dess svampen tappat vätskan.
Blanda med färskosten, äggula och de hackade kryddörterna, salt och peppar.
Bred fyllningen över köttet och bind upp det till en rulle.
Lägg över rullen på en ugnsplåt och stek i ugnen i cirka 120
grader till en innertemperatur på 60–63 grader.
Skär och fräs grönsakerna i smör och servera med det skivade köttet.
Toppa med juicen från köttet.
Kommentera artikeln
Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.