lördag 20 april

Viltsmak

Urbenad, fylld harsadel

Urbenad fylld harsadel på grönsaksbädd

6 personer
1 urbenad harsadel
2 dl färskost
3 äggulor
3 schalottenlökar
400 g svamp
1 dl kryddörter
1 000 g strimlade grönsaker
75 g smör
salt och peppar

Bena ur sadeln hel så att den går att binda upp.
Fräs hackad lök och svamp till dess svampen tappat vätskan.
Blanda med färskosten, äggula och de hackade kryddörterna, salt och peppar.
Bred fyllningen över köttet och bind upp det till en rulle.
Lägg över rullen på en ugnsplåt och stek i ugnen i cirka 120
grader till en innertemperatur på 60–63 grader.
Skär och fräs grönsakerna i smör och servera med det skivade köttet.
Toppa med juicen från köttet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.