Publicerad 24 maj 2013 - 12:41
Hargryta med frukt och choklad
1 hare
4 dl vitt vin
vatten
1 kanelstång
3 lagerblad
4 cl skaladn ingefära
1 påse blandade torkade frukter
150 g socker
1/2 dl 24 procentig ättika
1 1/2 dl vatten
1/2 chokladkaka
1 dl vatten
3 msk pinjenötter eller pistage
Stycka haren i bogar, bakdelar och skär ut ytterfiléerna och spara dessa till ett annat tillfälle. Tärna upp köttet från bog och bakdel i lite större tärningar. Salta och peppra. Bryn det i en stekgryta. Tillsätt kanelstången, lagerblad och ingefäran. Slå på vinet och lägg på lock. Sätt i 175 grader i ugn cirka en timme. Tärna de torkade frukterna, koka upp socker med ättikan och vattnet. Koka cirka tio minuter så frukten känns mjuk. Smält chokladen i en deciliter vatten. Häll frukten och chokladblandningen i stekgrytan, smaka av med salt och red med maizena om det behövs. Grovhacka nötterna och torrrosta i stekpanna och strö över vid servering. Servera med ett gott potatismos till.
Kommentera artikeln
Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.