måndag 19 februari

Viltsmak

Publicerad 24 maj 2013 - 12:41

Hargryta med frukt och choklad

1 hare
4 dl vitt vin
vatten
1 kanelstång
3 lagerblad
4 cl skaladn ingefära
1 påse blandade torkade frukter
150 g socker
1/2 dl 24 procentig ättika
1 1/2 dl vatten
1/2 chokladkaka
1 dl vatten
3 msk pinjenötter eller pistage

Stycka haren i bogar, bakdelar och skär ut ytterfiléerna och spara dessa till ett annat tillfälle. Tärna upp köttet från bog och bakdel i lite större tärningar. Salta och peppra. Bryn det i en stekgryta. Tillsätt kanelstången, lagerblad och ingefäran. Slå på vinet och lägg på lock. Sätt i 175 grader i ugn cirka en timme. Tärna de torkade frukterna, koka upp socker med ättikan och vattnet. Koka cirka tio minuter så frukten känns mjuk. Smält chokladen i en deciliter vatten. Häll frukten och chokladblandningen i stekgrytan, smaka av med salt och red med maizena om det behövs. Grovhacka nötterna och torrrosta i stekpanna och strö över vid servering. Servera med ett gott potatismos till.

Skribent

johanna.thornqvist@jagareforbundet.se

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

    Senaste från Annonstorget

    Quiz
    Känner du igen hundarna?
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    Opinion
    Landets hetaste jaktdebatt
    Jägarnas annonstorg
    Hundar, prylar och jaktmark
    Viltvård
    Så stödutfodrar du rådjur
    Byggtips!
    Så bygger du en hundgård
    För inloggade!
    Bygg ditt eget jakttorn
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret

    Mest läst

      Mina artiklar

      För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

      Samtidigt på JaktPlay

      Heta ämnen på Svenskjakt.se