…"/>

tisdag 23 april

Viltsmak

Hargryta med frukt och choklad

1 hare
4 dl vitt vin
vatten
1 kanelstång
3 lagerblad
4 cl skaladn ingefära
1 påse blandade torkade frukter
150 g socker
1/2 dl 24 procentig ättika
1 1/2 dl vatten
1/2 chokladkaka
1 dl vatten
3 msk pinjenötter eller pistage

Stycka haren i bogar, bakdelar och skär ut ytterfiléerna och spara dessa till ett annat tillfälle. Tärna upp köttet från bog och bakdel i lite större tärningar. Salta och peppra. Bryn det i en stekgryta. Tillsätt kanelstången, lagerblad och ingefäran. Slå på vinet och lägg på lock. Sätt i 175 grader i ugn cirka en timme. Tärna de torkade frukterna, koka upp socker med ättikan och vattnet. Koka cirka tio minuter så frukten känns mjuk. Smält chokladen i en deciliter vatten. Häll frukten och chokladblandningen i stekgrytan, smaka av med salt och red med maizena om det behövs. Grovhacka nötterna och torrrosta i stekpanna och strö över vid servering. Servera med ett gott potatismos till.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.