torsdag 23 maj

Viltsmak

Publicerad 24 maj 2013 - 12:41

Hargryta med frukt och choklad

1 hare
4 dl vitt vin
vatten
1 kanelstång
3 lagerblad
4 cl skaladn ingefära
1 påse blandade torkade frukter
150 g socker
1/2 dl 24 procentig ättika
1 1/2 dl vatten
1/2 chokladkaka
1 dl vatten
3 msk pinjenötter eller pistage

Stycka haren i bogar, bakdelar och skär ut ytterfiléerna och spara dessa till ett annat tillfälle. Tärna upp köttet från bog och bakdel i lite större tärningar. Salta och peppra. Bryn det i en stekgryta. Tillsätt kanelstången, lagerblad och ingefäran. Slå på vinet och lägg på lock. Sätt i 175 grader i ugn cirka en timme. Tärna de torkade frukterna, koka upp socker med ättikan och vattnet. Koka cirka tio minuter så frukten känns mjuk. Smält chokladen i en deciliter vatten. Häll frukten och chokladblandningen i stekgrytan, smaka av med salt och red med maizena om det behövs. Grovhacka nötterna och torrrosta i stekpanna och strö över vid servering. Servera med ett gott potatismos till.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

    Här kan du annonsera vapen
    Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
    Premium
    För dig som loggat in
    Podd
    Lyssna på Svensk Jakts poddar
    Opinion
    Här förs debatten i Jägarsverige
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    Gott från vilt
    Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
    Vi testar – på riktigt!
    Svensk Jakts tester kan du lita på
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga

    Mest läst

      Mina artiklar

      För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

      Heta ämnen på Svenskjakt.se