Publicerad 22 maj 2013 - 13:21
Klassisk brässerad harstek
Klassisk brässerad harstek med rotfrukt och rödvinssky
4 personer
3–4 harstekar
3 dl rödvin
2 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1 gul lök
1 morot
2 dl viltbuljong
800 g strimlade rotfrukter
1 msk råsocker
50 g smör
2 msk maizena
salt
Bryn stekarna, löken och moroten i en järngryta eller liknande gryta med lock.
Häll i vinet och koka en minut, tillsätt sedan kryddorna och buljongen.
Brässera under lock i cirka en timme på svag värme.
Skär rotfrukterna i jämna bitar och stek dem lätt med råsocker.
När stekarna är klara sila över skyn till en kastrull och
red den med maizena utrört i lite vin eller vatten.
Skiva köttet och servera med rotfrukterna och rödvinsskyn.
Pressad mandelpotatis kan passa utmärkt till.
Kommentera artikeln
Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.