torsdag 14 november

Viltsmak

Publicerad 22 maj 2013 - 13:21

Klassisk brässerad harstek

Klassisk brässerad harstek med rotfrukt och rödvinssky

4 personer
3–4 harstekar
3 dl rödvin
2 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1 gul lök
1 morot
2 dl viltbuljong
800 g strimlade rotfrukter
1 msk råsocker
50 g smör
2 msk maizena
salt

Bryn stekarna, löken och moroten i en järngryta eller liknande gryta med lock.
Häll i vinet och koka en minut, tillsätt sedan kryddorna och buljongen.
Brässera under lock i cirka en timme på svag värme.
Skär rotfrukterna i jämna bitar och stek dem lätt med råsocker.
När stekarna är klara sila över skyn till en kastrull och
red den med maizena utrört i lite vin eller vatten.
Skiva köttet och servera med rotfrukterna och rödvinsskyn.
Pressad mandelpotatis kan passa utmärkt till.

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga

Heta ämnen på Svenskjakt.se