tisdag 23 april

Viltsmak

Klassisk brässerad harstek

Klassisk brässerad harstek med rotfrukt och rödvinssky

4 personer
3–4 harstekar
3 dl rödvin
2 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1 gul lök
1 morot
2 dl viltbuljong
800 g strimlade rotfrukter
1 msk råsocker
50 g smör
2 msk maizena
salt

Bryn stekarna, löken och moroten i en järngryta eller liknande gryta med lock.
Häll i vinet och koka en minut, tillsätt sedan kryddorna och buljongen.
Brässera under lock i cirka en timme på svag värme.
Skär rotfrukterna i jämna bitar och stek dem lätt med råsocker.
När stekarna är klara sila över skyn till en kastrull och
red den med maizena utrört i lite vin eller vatten.
Skiva köttet och servera med rotfrukterna och rödvinsskyn.
Pressad mandelpotatis kan passa utmärkt till.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.