…"/>

lördag 20 april

Viltsmak

Hargryta med svarta bönor

1 hare (lår, bogar och skrov)
300 g svarta bönor
1 spansk röd peppar (chili)
2 vitlöksklyftor
1 kvist färsk rosmarin
2 lagerblad
2 skalade skivade lökar
1 buljongtärning
2 dl vatten
4 dl krossade tomater

Haren ska vara styckad i två lår, två bogar och sadel. Sadeln sparas till ett annat tillfälle, men resten av skrovet hackas i stora bitar. Bönorna ska läggas i blöt för att få ett jämnt resultat. Salta och peppra köttet. Bryn det i kastrullen i omgångar. Lägg tillbaka allt kött och lägg i resten av ingredienserna. Sätt på locket och koka upp så att tryck uppstår. Koka i 20 minuter under tryck. Öppna kastrullen enligt bruksanvisningen. Ta upp benen och plocka köttet från dem. Skär upp bogarna i skivor och servera med bönorna. (Kräver tryckkokare)

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.