måndag 9 december

Viltsmak

Publicerad 22 maj 2013 - 14:41

Hargryta med svarta bönor

1 hare (lår, bogar och skrov)
300 g svarta bönor
1 spansk röd peppar (chili)
2 vitlöksklyftor
1 kvist färsk rosmarin
2 lagerblad
2 skalade skivade lökar
1 buljongtärning
2 dl vatten
4 dl krossade tomater

Haren ska vara styckad i två lår, två bogar och sadel. Sadeln sparas till ett annat tillfälle, men resten av skrovet hackas i stora bitar. Bönorna ska läggas i blöt för att få ett jämnt resultat. Salta och peppra köttet. Bryn det i kastrullen i omgångar. Lägg tillbaka allt kött och lägg i resten av ingredienserna. Sätt på locket och koka upp så att tryck uppstår. Koka i 20 minuter under tryck. Öppna kastrullen enligt bruksanvisningen. Ta upp benen och plocka köttet från dem. Skär upp bogarna i skivor och servera med bönorna. (Kräver tryckkokare)

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret

Heta ämnen på Svenskjakt.se