måndag 19 februari

Viltsmak

Publicerad 22 maj 2013 - 14:41

Hargryta med svarta bönor

1 hare (lår, bogar och skrov)
300 g svarta bönor
1 spansk röd peppar (chili)
2 vitlöksklyftor
1 kvist färsk rosmarin
2 lagerblad
2 skalade skivade lökar
1 buljongtärning
2 dl vatten
4 dl krossade tomater

Haren ska vara styckad i två lår, två bogar och sadel. Sadeln sparas till ett annat tillfälle, men resten av skrovet hackas i stora bitar. Bönorna ska läggas i blöt för att få ett jämnt resultat. Salta och peppra köttet. Bryn det i kastrullen i omgångar. Lägg tillbaka allt kött och lägg i resten av ingredienserna. Sätt på locket och koka upp så att tryck uppstår. Koka i 20 minuter under tryck. Öppna kastrullen enligt bruksanvisningen. Ta upp benen och plocka köttet från dem. Skär upp bogarna i skivor och servera med bönorna. (Kräver tryckkokare)

Skribent

johanna.thornqvist@jagareforbundet.se

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

    Senaste från Annonstorget

    Quiz
    Känner du igen hundarna?
    Opinion
    Landets hetaste jaktdebatt
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    Viltvård
    Så stödutfodrar du rådjur
    Jägarnas annonstorg
    Hundar, prylar och jaktmark
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    Byggtips!
    Så bygger du en hundgård
    För inloggade!
    Bygg ditt eget jakttorn

    Mest läst

      Mina artiklar

      För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

      Samtidigt på JaktPlay

      Heta ämnen på Svenskjakt.se