fredag 22 november

Viltsmak

Publicerad 22 maj 2013 - 13:19

Gryta på hare

Gryta på hare med champinjoner och smålök

4 personer
800 g tärnat kött från hare (till exempel bog och hals)
200 g smålök
200 g skivade champinjoner
1 chilifrukt
200 g strimlad bacon
2 dl rödvin
3 dl viltbuljong eller
grönsaksbuljong
100 g smör
1 msk maizena
1/2 dl färska kryddörter
Salt

Bryn köttet i en gryta och tillsätt vin och buljong. Brässera under lock i cirka 45 minuter.
Fräs bacon, champinjoner, finstrimlad chili och lök i smör och blanda med köttet.
Sjud i ytterligare 10 minuter och red med maizena.
Smaka av, strö över lite kryddörter och servera med ett gott ris.

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt

Heta ämnen på Svenskjakt.se