onsdag 27 oktober

Viltsmak

Publicerad 22 maj 2013 - 13:19

Gryta på hare

Gryta på hare med champinjoner och smålök

4 personer
800 g tärnat kött från hare (till exempel bog och hals)
200 g smålök
200 g skivade champinjoner
1 chilifrukt
200 g strimlad bacon
2 dl rödvin
3 dl viltbuljong eller
grönsaksbuljong
100 g smör
1 msk maizena
1/2 dl färska kryddörter
Salt

Bryn köttet i en gryta och tillsätt vin och buljong. Brässera under lock i cirka 45 minuter.
Fräs bacon, champinjoner, finstrimlad chili och lök i smör och blanda med köttet.
Sjud i ytterligare 10 minuter och red med maizena.
Smaka av, strö över lite kryddörter och servera med ett gott ris.

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige

Heta ämnen på Svenskjakt.se