onsdag 27 oktober

Viltsmak

Publicerad 22 maj 2013 - 14:39

Sallad på lättstekt harfilé

Sallad på lättstekt harfilé med soltorkad tomat och parmesanost

4 personer
2 st harfilèer
50 g smör
50 g soltorkade tomater i olja
50 g parmesan eller Västerbottensost
1 dl olivolja
1 dl färska örter
valfri sallad och salladsgrönt
2 skivor vitt bröd
flingsalt, peppar

Bryn filéerna i smör på svag värme, sätt in dem i ugnen på 75 grader i tio minuter.
Skölj och ansa grönsakerna, strimla tomaterna och grovriv eller skär osten i bitar.
Mixa kryddörterna med olivoljan och lite salt och peppar. Arrangera grönsakerna på tallrikar,
skär den nystekta harfilén i skivor och fördela på salladen, garnera med tomat, ost och brödtärningar.
Krydda med örtoljan och lite flingsalt.

Recept: Staffan Lindström

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga

Heta ämnen på Svenskjakt.se