lördag 20 april

Viltsmak

Hargryta

Hargryta med fransk senap och äpple

4 personer
400 g tärnat kött från lägg och bog
1 gul lök
2–3 klyftor vitlök
1/2 msk vetemjöl
2 msk smör
2 msk fransk senap
2 dl vitt vin
1 dl vatten
2 dl grädde
2 tärnade äpplen
1 krm timjan
salt och peppar

Hacka lökarna och lägg löken i en bunke tillsammans med köttet. Pudra över mjölet och blanda. Fräs kött och lök i smör till en gyllenbrun
färg. Krydda med timjan och senap, häll över vin och vatten och koka upp under omrörning.
Låt grytan sjuda i cirka 30 minuter utan lock, häll sedan över grädden och fortsätt sjuda tills köttet känns mört. Tillsätt äppeltärningarna
på slutet och smaka av med salt och några varv med pepparkvarnen. Servera med potatiskaka och en kryddig sallad.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.