Publicerad 22 maj 2013 - 13:32
Hargryta
Hargryta med fransk senap och äpple
4 personer
400 g tärnat kött från lägg och bog
1 gul lök
2–3 klyftor vitlök
1/2 msk vetemjöl
2 msk smör
2 msk fransk senap
2 dl vitt vin
1 dl vatten
2 dl grädde
2 tärnade äpplen
1 krm timjan
salt och peppar
Hacka lökarna och lägg löken i en bunke tillsammans med köttet. Pudra över mjölet och blanda. Fräs kött och lök i smör till en gyllenbrun
färg. Krydda med timjan och senap, häll över vin och vatten och koka upp under omrörning.
Låt grytan sjuda i cirka 30 minuter utan lock, häll sedan över grädden och fortsätt sjuda tills köttet känns mört. Tillsätt äppeltärningarna
på slutet och smaka av med salt och några varv med pepparkvarnen. Servera med potatiskaka och en kryddig sallad.
Recept: Staffan Lindström
Kommentera artikeln
Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.