lördag 20 april

Viltsmak

Klassisk harsadel

Klassisk harsadel

4 personer
1 harsadel
800 g skalad potatis
250 g smör
1 vitlök
2 kvistar persilja
1 msk färsk timjan
1 msk citronsaft
salt och peppar

Blanda smöret med citron, hackad vitlök, timjan och persilja. Tillsätt lite salt och peppar. Rulla in smöret i ett smörpapper och lägg det kallt.
Bryn köttet och baka det i ugnen i cirka tio minuter på 120 grader. Låt köttet vila. Under tiden skiva och råstek potatisen, salta och peppra.
När potatisen fått färg lägg över den på ett eldfast fat och sätt in i ugnen på svag värme. Tranchera köttet och lägg på fatet tillsammans med skivor
av kryddsmöret, häll över lite steksky och flingsalt. Servera.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.