Grillat rådjursinnanlår
Grillat rådjursinnanlår med kantareller och lingonketchup
4 personer
700 g rådjursinnanlår
500 g kantareller
30 g smör
2 st schalottenlökar
1 msk senapsfrö
flingsalt och peppar
Till lingonketchup:
200 g lingon
2 dl socker
1 dl rödvinsvinäger
1 kanelstång
1 bit ingefära
1 schalottenlök
1/2 chili
3,5 dl vitt vin
Börja med ketchupen, Blanda alla ingredienserna i en kastrull och reducera tills hälften återstår, mixa och smaka av. Blöt senapsfröna i lite vatten, skär innanlåret längs efter muskelfibrerna och grilla i en het torr panna. Stek kantarellerna i smör och blanda sedan med finhackad lök, skär upp köttet och arrangera på tallrik.
Recept: Staffan Lindström
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.