Grillat rådjursinnanlår

Grillat rådjursinnanlår med kantareller och lingonketchup

4 personer

700 g rådjursinnanlår
500 g kantareller
30 g smör
2 st schalottenlökar
1 msk senapsfrö
flingsalt och peppar

Till lingonketchup:
200 g lingon
2 dl socker
1 dl rödvinsvinäger
1 kanelstång
1 bit ingefära
1 schalottenlök
1/2 chili
3,5 dl vitt vin

Börja med ketchupen, Blanda alla ingredienserna i en kastrull och reducera tills hälften återstår, mixa och smaka av. Blöt senapsfröna i lite vatten, skär innanlåret längs efter muskelfibrerna och grilla i en het torr panna. Stek kantarellerna i smör och blanda sedan med finhackad lök, skär upp köttet och arrangera på tallrik.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.