Lättgravat rådjurskött

1 ytterfilé av rådjur
3 msk salt
3 msk socker
1 msk krossad svartpeppar
2 msk hackad persilja
1/2 msk hackad basilika
1/2 msk hackad timjan

Blanda alla ingredienser till gravningen. Gnid in köttet och lägg det i en plastpåse. Knyt ihop plastpåsen och lägg den i en bunke i kylen. Låt stå i kylen cirka ett till två dygn (beroende på köttets tjocklek). Vänd påsen lite då och då. När köttet är färdigt rulla in det i plast och folie. Rulla som en smällkaramell och frys in det. När köttet ska användas tinas det något och skärs sedan i tunna skivor med en skärmaskin eller med en mycket vass kniv. Lägg köttet på tunt skuren, rostad portionsbaguette och garnera valfritt med exempelvis löjrom, smaksatt crème fraiche eller smulad ädelost.

Recept: Gert Klötzke

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.