…"/>

fredag 29 mars

Rådjursstek på morotsbädd

Rådjursstek på morotsbädd med rödvinssås, kål och bacon

600–800 g rådjurskött av valfri del av låret
20 späda morötter
1/2 huvud savoy- eller spetskål
100 g skivad bacon
5 dl mörk viltfond
3 schalottenlökar
2 dl rödvin
1 dl grädde

Salta och peppra köttet. Sätt in det i ugnen på 100 grader och stek köttet till en innetemperatur på 60 grader. Under tiden: skala morötterna och koka dem i mycket smör med lite vatten. Finhacka löken och fräs den utan att den tar färg. Slå på vinet och koka in det. Häll på viltfonden och koka ner den med en deciliter. Sila och smaka av med salt och peppar. Red med lite majsena utrört i vatten. Vispa ner en matsked smör förre serveringen. Grovstrimla kålen och fräs den i smör tillsammans med löken. Koka ihop med grädden. Strimla baconet och bryn det. Lägg morötterna på tallriken, skiva köttet och placera det på morötterna. Servera med kålen, baconet samt såsen. Ett palsternacksmos eller en potatispuré passar bra till. stek köttet. Värm svartrötterna i mycket smör med lite vatten. Smaka av med salt. Blanda rötterna med de hackade örterna.
Servera med köttet och hollandaisesåsen.

Recept: Gert Klötzke

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.