Kotlettkrona av rådjur

Kotlettkrona av rådjur fylld med grönsaker och svamp

8 personer

1 rådjurssadel
800 g av säsongens grönsaker och svamp
800 g potatis
30 g smör
salt, peppar
färska örter

Börja med att skära och hugga bort ryggkotpelaren från sadeln, skär revbenen fri från kött och gör en krona med benen utåt, fixera med bindgarn runt kronan. Krydda och stek köttet i ugnen på 125 grader till en innertemperatur av 60 grader. Fräs svamp och jämnt skurna grönsaker i smör. Servera köttet på fat med grönsakerna och en potatisrätt. Garnera med färska örter. Med denna styckning kan kronan enkelt trancheras vid bordet.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.