…"/>

fredag 29 mars

Rådjursterrin

Rådjursterrin med sallad och lingonsirap

12 personer

800 g rådjursrygg
200 g torkad skinka
1 ägg
4 dl grädde
1 msk olja
1 tsk salt
peppar.

Lingonsirap:
2 dl lingon
1/2 msk rödvinsvinäger
1 dl socker

Skär ut en bit av ryggen, så stor som terrinformen (cirka 400 gram). Putsa den väl och bryn lätt, baka i ugnen tills biffen är 58 grader i kärnan. Blanda resten av köttet med salt i en matberedare, kör först kött och salt till en färs (cirka en minut), tillsätt sedan ägget, peppar och sedan grädden. Häll på grädden under körning i en fin stråle, kör beredaren till dess du har en homogen färs, inte för länge. Gör sedan ett stekprov och smaka av. När du är nöjd med smaken, fodra en terrinform med de tunna skinkskivorna och fyll i färs till hälften, lägg i den förstekta biffen och fyll på med färs tills formen är fylld. Vik över skinkan och spänn först plastfilm över och sedan aluminiumfolie. Baka av terrinen i ugnen på 90 grader till en kärntemperatur av 60 grader, låt sedan terrinen kallna i formen under press. Servera med en sallad och lingonsirap eller rårörda lingon. Lingonsirapen gör du så här: Blanda lingon, rödvinsvinäger och socker. Koka fem minuter och sila.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.