Brässerad rådjurslägg

Brässerad rådjurslägg med spetzle

4 personer

800 g kött från lägg
3 dl rött vin
5 dl kraftig viltbuljong
3 msk maizena
75 g osaltat smör
salt peppar

Spetzle:
450 g mjöl
1 tsk salt
2 hopvispade ägg
2,5 dl vatten

Tärna köttet och fräs det i en gryta med lock.Tillsätt först vinet och senare buljongen. Bräsera köttet under lock i cirka en timme, prova tuggmotståndet tills köttet känns mört. Red av med maizena och avsluta med 50 gram smör. Smaka av. Spetzle: Gör en deg av ingredienserna, kavla och skär i små bitar eller pressa genom ett spetzlejärn. Lägg ner i kokande lättsaltat vatten till dess det flyter upp, cirka fem minuter. Flytta pastan till en gryta med lite smör, servera med grytan och sallad.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.