…"/>

lördag 2 mars

Viltsmak

Peppargravat rådjur

Peppargravat rådjur med marinerad svamp- och potatissallad

600 g bakdel- eller ytterfilé

Gravning:
1/2 dl salt
1/2 dl socker
4 tsk kryddblandning av grovkrossad svartpeppar och vitpeppar
1 tsk krossade enbär
2 msk gin

Svamp- och potatissallad:
500 g blandad och marinerad svamp,
2 1/2 dl vitvinsvinäger
125 g farinsocker
1 msk grovsalt
1/2 tsk krossade svartpepparkorn
2 st nejlikor
2 st krossade vitlöksklyftor
4 kokta potatisar
2 skalade och urkärnade tomater
1 msk grovhackad persilja

Bred ut ett folieark. Gnid in köttet med gin, strö över gravningsblandningen och rulla sedan ihop folien som en smällkaramell. Lägg i en liten form och låt stå i kylskåpet cirka tolv timmar. Skiva tunt vid servering, vill du halstra skär lite tjockare.

Marinering: Grovputsa svampen, är den stor kan du dela den i mindre bitar. Koka upp vinäger, socker, salt, vitlök, peppar och nejlikor. Tillsätt svampen, ge ett uppkok och sjud i cirka fem minuter. Låt kallna och häll över i väl rengjorda burkar, förvaras i kylskåp.

Uppläggning: Skiva eller klyfta den kokta potatisen. Skär de skalade och urkärnade tomaterna i strimlor. Ta några matskedar av svampmarinaden och marinera potatisen och tomaterna cirka tio minuter i rumstemperatur. Blanda med svamp och den hackade persiljan. Servera till det gravade köttet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.