Biffrullar på rådjur

Biffrullar på rådjur med teriyakisås

4 personer

600 g fransyska eller rostbiff av rådjur
6 st salladslökar eller 1 purjolök
1 vitlöksklyfta
matolja till stekning
4 dl jasminris
valfria grönsaker

Till såsen:
1/2 l vatten
250 g socker
1 dl japansk soya
2 vitlöksklyftor
1 msk sesamfrön
1/2 dl torr sherry eller risvinäger
1/2 msk arrowrot.

Så gör du såsen: Koka socker och vatten i 20 minuter, rör ihop arrowrot och sherry till en redning och vispa ned det i sockerlagen tillsammans med soya, sesamfrö och pressad vitlök. Så gör du biffrullarna: Skär köttet i grova skivor och banka bitarna tunna i en plastpåse. Skär löken på längs och skölj den väl, lägg sedan lökstrimlorna på biffen, gnid med vitlök och rulla in löken i biffen. Fäst med en tandpetare. Hetta upp olja i en panna, stek på hög värme. Efterstek i ugnen på 70 grader i tio minuter. Skär upp rullarna och servera på en bädd av wokade grönsaker, teriyakisås och jasminris.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.