Filé wellington av älg

4 personer

800 g älgfilé
salt och peppar
300 g champinjoner
4 schalottenlökar
700–800 g smördeg
1 vispat ägg

Putsa filén fri från senor. Salta och peppra, bryn den och låt den kallna. Om filén är tjock kan du baka den i ^
ugnen på 170 grader i tio minuter och sedan kyla den. Hacka löken och svampen i små bitar och bryn tills svampen blir torr.
Kava ut smördegen så att den räcker runt köttet. Lägg på köttet och täck filén med svampmassan.
Lägg smördegen runt om, pensla med ägg i skarven. Du kan även täcka översidan med dekorationsremsor av smördegen och
pensla allt innan du bakar den i ugnen. Baka på 200 grader i tio minuter, sänk sedan värmen till 120 grader och grädda i ytterligare i tio minuter.
Om du har en digital termometer kan du ha skapelsen i ugnen tills den är 60 grader i centrum.
Tranchera upp köttet i tre centimeter tjocka skivor och servera till exempel med lätt blancherade grönsaker, klyftpotatis och madeirasås.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.