Viltdolmar i savoykål

Viltdolmar i savoykål med smålök och vildsvinsbacon
4 personer

300 g viltfärs
1/2 dl avorioris
1 ägg
1 st savoykålshuvud
150 g smålökar
100 g vildsvinsbacon
50 g smör
1/2 dl viltbuljong
1/2–1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Börja med att koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten.
Lägg i kålbladen och låt dem förvälla tills de mjuknar, det tar två till fyra minuter.
Skär loss stammen på kålbladen. Låt bladen rinna av och svalna.
Koka risgrynen i dubbla mängden vatten och låt dem kallna. Blanda risgrynen med färs, ägg, salt och peppar
till en lös smet. Gör ett stekprov och krydda mer om det behövs. Fördela färsblandningen på kålbladen och vik ihop till små knyten.
Lägg i kåldolmarna med skarven neråt på ett fat med lite smör i botten och pensla på lite mjukt smör.
Sätt in dolmarna i ugnen på 150 grader i 30–40 minuter.
Bryn lök och bacon i en stekpanna, koka ur stekpannan med lite buljong och häll det över kåldolmarna.
Servera kåldolmarna med kokt pressad potatis.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.