Stjärnkockens heta grilltips

Stjärnkocken Niklas Ekstedt har länge hyllat matlagning över öppen eld. På restaurang Ekstedt bygger han sin hela meny på naturlig värme från grillen, och elden ger alla rätter på menyn smak av björkkol, rök och aska. 

16 december 2023

Tre goda tips till det vilda julbordet

I september utsågs Eriksbergs hotell & safaripar…

15 september 2023

Steg för steg – så tar du hand om kött från dovvilt och rådjur

Premium

Kött från dovvilt och rådjur skiljer sig på många sä…

3 februari 2017

Fasanrätt i centrum när årets kock korades

Johan Backeus vann titeln Årets kock, med ett mjukbakat…

5 augusti 2016

Vildsvin i strategisk matkasse

Viltet får allt större betydelse som livsmedel även uta…

Tjejerna i ECO Wild UF med ett av sina priser. Från vänster: Emma Stening, Amanda Kareliusson och Junie-Michelle Nyström. Foto: Vendela Widlund

9 mars 2016

Viltchips vinnande koncept

Tre unga tjejer i Sörmland driver ett UF-företag som ti…

Jakob Hannerz har själv skapat layouten på sin hemsida och sköter än så länge all annonshantering manuellt.

15 februari 2016

Han förmedlar viltkött på nätet

En annonsportal på nätet för försäljning av viltkött, d…

Rökt vildsvinskött är en av råvarorna i brödet som vann tävlingen Matverk Närke. Foto: Kjell-Erik Moseid

20 november 2015

Vildsvinsbröd vann mattävling

Tävlingen Matverk Närke vanns i år av Lokal Vildsvin & …

Moderaterna vill att mer viltkött tillagas i de offentliga köken. Foto: Jan Henricson

2 oktober 2015

Miljonsatsning för ökad vildsvinsjakt

Moderaterna satsar i sin skuggbudget 24 miljoner kronor…

Leif Granqvist från Jägareförbundet Kronoberg lockade besökare till montern med att bjuda på vildsvinskorv. Foto: Jan Henricson

14 september 2015

Viltköttet del av totalupplevelse

När mässan Mat 2015 genomfördes i Växjö den gångna helg…

När jägarna i Långaryds södra älgskötselområde gick samman för att jaga vildsvin skänktes bytet till Hylte kommun som idag bjuder barn och gamla på köttfärslimpa gjord på vildsvinsfärs. Foto: Jan Henricson

5 februari 2015

Elever och gamla bjuds på viltkött

Tack vare jägarna i Långaryds södra älgskötselområden f…

Med Gert Klötzkes och Niclas Wahlströms hjälp ska vilda svenska specialiteter lanseras på en restaurang i Schweiz. Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

27 januari 2015

Svenska kockar bjuder på vilt

De båda svenska stjärnkockarna Gert Klötzke och Niclas …

Foto: Lena Runer

29 december 2014

Nyårsfest med högt och lågt!

Ett år har passerat, ett nytt år tar vid – det ska natu…

14 oktober 2014

Skolelever bjuds på skogens läckerheter

Den här veckan bjuds barn och elever i Västerås förskol…

Nu kommer Livsmedelsverket med rekommendationen att skära bort minst en decimeter opåverkat kött runt sårkanalen, samtidigt som restriktionerna för gravida och barn plockas bort. Foto: Lars-Henrik Andersson

7 oktober 2014

Skär bort mer kött runt sårkanalen

Skär bort minst en decimeter opåverkat kött runt sårkan…

6 oktober 2014

Kurs: Så styckar du klövvilt

I två olika webbaserade filmutbildningar kan du lära di…

En märkning av svenskt viltkött med Svenskt Sigill kan komma att omfatta både hägnat och frilevande vilt. Foto: Olle Olsson

13 augusti 2014

Svenskt Sigill certifierar viltkött?

– Sedan en tid pågår diskussioner om att ta fram en sta…

Viltet som resurs behandlas vid SLU:s seminarium i Almedalen. Foto: Jan Henricson

13 juni 2014

Svenskt vilt – en växande livsmedelsresurs?

Sveriges lantbruksuniversitet bjuder under politikervec…

Älghjärta med kantareller och rotfrukter. Foto: Lena Runer

26 mars 2014

Låt hjärtat va’ med!

Vid sidan om lever är hjärta den bästa inälvsmaten. Hjä…

Störst samband med positiva attityder till jakt har konsumtion av viltkött. Det visar en avhandling från SLU. Foto: Olle Olsson

19 mars 2014

Viltkött viktigast för synen på jakt

Jakt är fortfarande till mycket stor del accepterad och…