Livsmedelsverket ser den enskilde jägaren som en del av en marknad. Att det är samma person som lämnar viltkött till ett godkänt charkuteri och återtar det i form av till exempel korv, har ingen betydelse för myndigheten när man tolkar gamla EG-förordningar.
10 mars 2025
Livsmedelsverket har förbjudit flera charkuterier at…
16 december 2023
I september utsågs Eriksbergs hotell & safaripar…
15 september 2023
Kött från dovvilt och rådjur skiljer sig på många sä…
3 februari 2017
Johan Backeus vann titeln Årets kock, med ett mjukbakat…
5 augusti 2016
Viltet får allt större betydelse som livsmedel även uta…
15 februari 2016
En annonsportal på nätet för försäljning av viltkött, d…
20 november 2015
Tävlingen Matverk Närke vanns i år av Lokal Vildsvin & …
2 oktober 2015
Moderaterna satsar i sin skuggbudget 24 miljoner kronor…
14 september 2015
När mässan Mat 2015 genomfördes i Växjö den gångna helg…
5 februari 2015
Tack vare jägarna i Långaryds södra älgskötselområden f…
27 januari 2015
De båda svenska stjärnkockarna Gert Klötzke och Niclas …
29 december 2014
Ett år har passerat, ett nytt år tar vid – det ska natu…
14 oktober 2014
Den här veckan bjuds barn och elever i Västerås förskol…
7 oktober 2014
Skär bort minst en decimeter opåverkat kött runt sårkan…
6 oktober 2014
I två olika webbaserade filmutbildningar kan du lära di…
13 augusti 2014
– Sedan en tid pågår diskussioner om att ta fram en sta…
13 juni 2014
Sveriges lantbruksuniversitet bjuder under politikervec…