lördag 20 april

Viltsmak

Han förmedlar viltkött på nätet

Jakob Hannerz har själv skapat layouten på sin hemsida och sköter än så länge all annonshantering manuellt.

En annonsportal på nätet för försäljning av viltkött, där säljare och köpare kan hitta varandra utan mellanhänder. Det är den enkla men geniala idén bakom hemsidan Vilthandel som 20-årige Jakob Hannerz från Kalmar skapat.

Jakob Hannerz.Idén om en vilthandel på webben började som ett UF-företag (Ung företagsamhet) på gymnasiet. Företagsidén vann pris som bästa hållbara företag på UF-mässan i Kalmar 2015. 
– Sedan dess har idén utvecklats och mitt intresse för jakt och viltkött vuxit. Just nu håller jag på att ta jägarexamen för att lära mig mer om jakt, berättar Jakob Hannerz.
Från början var de fyra gymnasieelever på det naturvetenskapliga programmet som startade UF-företaget, men nu är det enbart Jakob som driver vilthandel.se.

Direktkontakt
Hemsidan han skapat är vacker och lättanvänd. Jägare som vill sälja kött lägger upp en annons. Köpare klickar sig fram mellan annonserna och tar kontakt med säljarna direkt.
För att allt ska gå rätt och säkert till finns en sammanfattning av de regler som finns för privat försäljning av vilt. Den biten utvecklas fortfarande och ska göras ännu tydligare, med de skyldigheter som finns för säljarna, till exempel trikintest.
– Kunskapen om jakt och kötthantering är hög hos svenska jägare vilket borgar för en hög kvalitet på köttet, säger Jakob Hannerz.

I kretsarna
Han vill testa intresset för hemsidan i sin egen region och ska i vår ut och presentera idén i några jaktvårdskretsar.
– Jag vill först se att den fyller en funktion och på längre sikt utveckla hemsidan i stil med till exempel Airbnb och vara mer aktiv med att sköta betalningarna och en del leveranser. Eventuellt blir det också kommersiella annonser på sidan.
– Men jag har inte bestämt det än, hur det ska tjänas pengar. Än så länge tjänar jag inget på sidan, säger Jakob Hannerz.

Så fungerar det

• Som jägare kan du enkelt annonsera överflödigt viltkött.
• Som köpare bläddrar du igenom annonserna tills du hittar något som passar dig. Kontakta sedan annonsören och handla ekologiskt viltkött direkt från din lokala jägare.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.