tisdag 28 maj

Viltsmak

Svenskt vilt – en växande livsmedelsresurs?

Viltet som resurs behandlas vid SLU:s seminarium i Almedalen. Foto: Jan Henricson

Sveriges lantbruksuniversitet bjuder under politikerveckan på Gotland in till ett seminarium om vilda resurser från skog och mark. Det blir senaste nytt från forskningen, debatt om viltmat-resursen och provsmakning av viltkött.

Moderator är Malin von Essen, värdar från SLU är forskaren Per Ljung och vice-rektor Johan Schnürer.
Viltstammarnas utveckling berör, och förslagen om hur de ska hanteras duggar tätt. Perspektiven skiftar från problem och utmaning till resurs och livsnödvändighet för ett rikt och levande landskap. Under seminariet berörs några perspektiv på viltet, från skogen till bordet.
Camilla Sandström.Seminariet hålls den 2 juli i Björkanderska huset, inre hamnen, Visby. Medverkar gör flera forskare från SLU. Dessutom talar Camilla Sandström från Umeå universitet om viltet och samhället och Hanna Floengård, Högskolan i Kristianstad, om hur vilt smakar.
Det blir även en öppen diskussion om hur vilt ska förvaltas, där forskarna medverkar, liksom politikerna Helén Petterson (S), Maria Gardfjell (MP) och Roger Tiefensee (C).
Slutligen håller Sven-Åke Larsson från Viltmatprojektet i en provsmakning av viltkött.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.