lördag 20 april

Viltsmak

Kurs: Så styckar du klövvilt

I två olika webbaserade filmutbildningar kan du lära dig att stycka och ta tillvara på klövvilt. En kurs handlar om älg, rådjur och hjort och den andra kursen riktar sig mot vildsvin.

Det är Svenska Jägareförbundet som tagit fram de bägge utbildningarna och det kostar 70 kronor att se vardera. Det här är första gången som Jägareförbundet säljer utbildningar via webben på det här sättet.
– Vi anpassar oss efter tekniken. Vi hoppas naturligtvis att många tar chansen och köper kurserna så att vi sedan kan få ekonomi att producera fler instruktionsfilmer, säger Ulf Johansson, utbildningsansvarig inom Svenska Jägareförbundet.
Jägarnas intresse för tillvaratagande av viltkött blir bara större för varje år. Och i de nya kurserna får du både stycknings- och tillagningstips.
– Att ha möjlighet att titta på filmerna i sin telefon eller läsplatta samtidigt som man styckar är ett väldigt bra sätt att lära sig hantverket på, konstaterar Ulf Johansson.

Styckning och tillagning
Medverkar i filmerna gör Pontus Eriksson, ansvarig för vilthanteringsanläggningen på Öster Malma. Han visar och berättar hur du kan stycka ett djur.
Christer Eklund, tidigare köksmästare på Öster Malma, berättar om hygien, hanteringen av kött och vad styckdetaljerna kan användas till.

Två kurser

En kurs handlar om att stycka vildsvin och en kurs riktar sig mot de som styckar älg, rådjur eller hjort. Priset för en kurs är 70 kronor och inloggningen räcker i sex månader. Betalar gör du med kreditkort eller faktura. 
Formatet är anpassat till telefon och läsplatta. Detta för att det ska vara enkelt att titta på en film medan du styckar. Det som behövs är en stadig och bra uppkoppling.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.