tisdag 28 maj

Viltsmak

Svenska kockar bjuder på vilt

Med Gert Klötzkes och Niclas Wahlströms hjälp ska vilda svenska specialiteter lanseras på en restaurang i Schweiz. Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

De båda svenska stjärnkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström bjuder på en avsmakningsmeny med vilt, fisk och skaldjur på en gourmetrestaurang i Zürich med start på torsdag.

Så här ser avsmakningsmenyn ut i sin helhet.Det är restaurangen på Widder Hotel i Zürich som kommer att ha ”Nordic Game & Seafood” som tema under drygt en vecka mellan 29 januari och 7 februari.
Widder Hotel är ett av de bäst ansedda designhotellen i Zürich och ligger i frontlinjen av den schweiziska gastronomin. Det drivs av Jan och Regula Brucker. Hotellet ligger centralt i den gamla delen av Zürich.
– Eftersom jag har svenska rötter är det speciellt roligt att kunna bjuda på många av Sveriges unika specialiteter, säger Jan Brucker i ett pressmeddelande.
Kockarna har baserat menyn på produkter som inte tidigare gått att få tag på i Schweiz, till exempel älg, ren, löjrom, hjortron, åkerbär. Menyn har skapats av Gert Klötzke och Niclas Wahlström.
Redan under onsdagen inleder de viltveckan med en workshop för de bästa kockarna i Zürich med omnejd. Man får då se, laga och smaka vad de duktigaste svenska kockarna kan förmå med de bästa svenska råvarorna.
Gert och Niclas kommer därefter att vara gästkockar på Widder under två dagar. På torsdagen invigningstalar Sveriges ambassadör, Magnus Hartog-Holm.
Idén till arrangemanget och råvarorna kommer från ett nystartat företag som drivs av den utflyttade svensken Jens Sucksdorff.
– Jag har ett långt liv bakom mig med jakt, fiske och matlagning som stora intressen och känner många leverantörer i Sverige, säger han.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.